Behandelingen

Op zoek naar een fysiotherapeut voor uw rugklachten? Heeft u logopedie nodig bij spraakproblemen? Heeft u voedingsvragen? Of bent u op zoek naar een ergotherapeut of psycholoog? U kunt voor veel behandelingen terecht bij onze vakkundige behandelaren in De Eschpoort, Ariënsstaete, Ariënshuis en Klaaskateplein. De behandelingen zijn ook voor wijkbewoners die geen cliënt of bewoner bij ons zijn.

Wilt u meer informatie of een afspraak maken met het behandelcentrum, dan kunt u bellen met 053 – 482 64 44 of mailen naar behandelcentrum@liberein.nl.

 

Diëtetiek

De diëtist is de specialist op gebied van voeding en diëten. Soms is het nodig dat u een dieet volgt. Bijvoorbeeld omdat u suikerziekte, een te hoog cholesterol, overgewicht of Parkinson heeft. Bij Liberein staat een enthousiast team met ervaren diëtisten voor u klaar.

Lees verder

Ergotherapie

Met ergotherapie kunt u uw eigen mogelijkheden vergroten, zodat u uw dagelijkse activiteiten beter kunt doen. De ergotherapeut kan u ook informeren over woningaanpassingen, hulpmiddelen en mobiliteit. Voor ergotherapie heeft u een verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Lees verder

Fysiotherapie

Als u problemen heeft met uw houding of het bewegen, kunt u terecht bij de fysiotherapeut. Deze maakt samen met u een behandelplan en voert dit uit. Dit behandelplan is maatwerk. Voor fysiotherapie heeft u soms een verwijzing van uw huisarts nodig.

Lees verder

Logopedie

Logopedie helpt als u problemen heeft met onder meer praten, horen, lezen, schrijven en gebaren. De logopedist observeert, onderzoekt en stelt een behandelplan op, dat gericht is op uw persoonlijke situatie. Voor logopedie heeft u vaak een verwijzing van uw huisarts nodig.

Lees verder

Psychologie

De psycholoog kan u helpen als u klachten heeft zoals angst, somberheid, depressie. Ook bij problemen met het geheugen kan de psycholoog worden ingeschakeld. Door middel van onderzoek en diagnostiek brengt de psycholoog samen met u de problemen in kaart.

Lees verder

Behandeling van Parkinson

De ziekte van Parkinson leidt vaak tot problemen op verschillende gebieden, zoals verslikken, vallen, problemen met spraak, wassen en kleden. Daarom zijn er vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling en de begeleiding.

Lees verder

Muziektherapie

Binnen de locatie Bruggerbosch wordt muziektherapie geboden aan mensen met dementie. Na verwijzing door de specialist ouderengeneeskunde gaat u samen met de muziektherapeut muziek maken, ernaar luisteren of op muziek bewegen.

Lees verder
Aanvragen of meer informatie

U kunt uw zorg aanvragen – of uw vragen stellen – door te bellen met 0800-0139 of stuur een mail naar info@liberein.nl. Wij informeren en adviseren u graag.

U kunt ook een afspraak maken. Onze medewerkers nemen binnen enkele werkdagen contact met u op.