Ergotherapie

Zelfstandigheid behouden of vergroten

Ieder mens wil zelfstandig zijn. Of op z’n minst de dagelijkse activiteiten kunnen doen. Maar soms lukt dat gewoon niet meer, bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte. Het kan zo zijn dat u hierdoor de rolstoel van uw partner niet meer kunt duwen. Of u ervaart problemen in de uitvoer van huishoudelijke activiteiten doordat u pijn in uw gewrichten heeft. Ook kan het zijn dat u geen tijd meer heeft voor uzelf door continue zorg voor uw partner. In al deze gevallen helpen de ergotherapeuten van Liberein u met deze of andere wensen op het gebied van wonen, werken, zelfredzaamheid, huishouden en vrije tijd.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie helpt bij het oplossen van problemen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ofwel, als mensen als gevolg van ziekte of een ongeval problemen krijgen met dagelijkse activiteiten, dan helpen wij daarbij. Gewoon, om te zorgen dat al deze mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Het kan dan gaan om:

  • Wassen en aankleden
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Moeite hebben met liggen, zitten en/of opstaan
  • Hobby’s
  • Vervoersproblemen
  • Advies omtrent woningaanpassingen

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie is er voor iedereen die moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Door middel van observatie, behandeling, advies en coaching kan de ergotherapeut helpen de dagelijkse handelingen weer goed uit te voeren. Daarnaast is ergotherapie er ook voor de mantelzorger. Want soms is de zorg voor een partner gewoon te zwaar. De ergotherapeut kan dan helpen om de zorg te verlichten. Samen kijken we dan of de zorg anders uitgevoerd kan worden of dat er hulp moet komen voor een deel van het werk dat teveel of te moeilijk is.

De ergotherapeut is direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing van een arts nodig heeft voor een afspraak. Een verwijzing van de arts kan wel nodig zijn wanneer de ergotherapeut nog vragen heeft over een onderliggend ziektebeeld. Ergotherapie is voor 10 uur opgenomen in het basispakket van alle  zorgverzekeringen en in enkele aanvullende verzekeringen zijn nog extra uren ergotherapie opgenomen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Contact

Voor vragen of het wijzigen/afzeggen van uw afspraak, kunt u contact opnemen met ons secretariaat, te bereiken via 053 – 482 64 44. De planners zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur.

Wie zijn onze ergotherapeuten:

Laura Beernink

Laura BeerninkKwaliteitsregister: 29102887390

Anne Florijn-Roland

Kwaliteitsregister: 29913715190

Tamara v/d Griendt

Kwaliteitsregister: 09901597490

Marlieke de Groot

marlieke de grootKwaliteitsregister: 29103046590

Bianka Lenderink

Kwaliteitsregister: 09902750290

Dineke Brouwer

Dineke Brouwer, LibereinKwaliteitsregister:
29105805590

Inge Middelkamp

Kwaliteitsregister: 29103061390

Manon Scheffer

Kwaliteitsregister: 099034905590

Rick Barkel

Kwaliteitsregister: 
89911339790

Doorverwijzing

Bent u een huisarts of andere doorverwijzer en wilt u uw patiënt/cliënt doorverwijzen naar een van onze behandelaren? Wij geven de voorkeur aan verwijzing via ZorgDomein

Zo houden wij het voor alle betrokkenen eenvoudig en efficiënt.