Ergotherapie

Zelfstandigheid behouden of vergroten met liefdevolle zorg

Ieder mens wil zelfstandig zijn. Of op z’n minst de dagelijkse activiteiten kunnen doen. Maar soms lukt dat gewoon niet meer. Bijvoorbeeld door een ongeval of ziekte, waardoor iemand de rolstoel van z’n partner niet meer kan duwen. Of door pijn in gewrichten, waardoor het huishouden onmogelijk wordt. Ook kan het zijn dat iemand geen tijd meer heeft voor zichzelf door continue zorg voor een partner. In al die gevallen helpen de ergotherapeuten van Liberein met deze en andere wensen op het gebied van wonen, werken, zelfredzaamheid, huishouden en vrije tijd.

Wat is ergotherapie?

Ergotherapie helpt bij het oplossen van problemen in het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Ofwel, als mensen als gevolg van ziekte of een ongeval problemen krijgen met dagelijkse activiteiten, dan helpen wij daarbij. Gewoon, om te zorgen al die mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen functioneren. Het kan dan gaan om:

  • Wassen en aankleden
  • Huishoudelijke activiteiten
  • Moeite hebben met liggen, zitten en opstaan
  • Hobby’s
  • Vervoersproblemen
  • Advies of hulp bij het aanvragen van woningaanpassingen

Voor wie is ergotherapie?

Ergotherapie is er voor iedereen die moeite heeft met het uitvoeren van dagelijkse bezigheden. Door middel van observatie, behandeling, advies en coaching kan de ergotherapeut helpen de dagelijkse handelingen weer goed uit te voeren. Daarnaast is ergotherapie er ook voor de mantelzorger. Want soms is de zorg voor een partner gewoon te zwaar. De ergotherapeut kan dan helpen om de zorg te verlichten. Samen kijken we dan of de zorg anders uitgevoerd kan worden of dat er hulp moet komen voor een deel van het werk dat teveel of te moeilijk is.

Informatie

De ergotherapeut is direct toegankelijk. Dit betekent dat u geen verwijzing van een arts nodig heeft voor een afspraak. Een verwijzing van de arts is wel nodig als de ergotherapie vergoed moet worden door de ziektekostenverzekering, of als de ergotherapeut nog vragen heeft over uw onderliggende ziektebeeld. Ergotherapie is voor 10 uur opgenomen in het basispakket van alle  zorgverzekeringen. Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor welke vergoeding u in aanmerking komt.

Contact

Voor vragen of het wijzigen/afzeggen van uw afspraak, kunt u contact opnemen met de planners, te bereiken via 053 – 482 64 44. De planners zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur.

Wie zijn onze ergotherapeuten:

Laura Beernink

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 29102887390

Anne Florijn-Roland

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 29913715190

Tamara v/d Griendt

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 9901597490

Marlieke de Groot

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 29103046590

Bianka Lenderink

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 09902750290

Ellen Kuipers

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister:
29911809790

Inge Middelkamp

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 29103061390

Manon Scheffer

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 
Geen KRP

Rick Barkel

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister: 
89911339790

Doorverwijzing

Bent u een huisarts of andere doorverwijzer en wilt u uw patiënt/cliënt doorverwijzen naar een van onze behandelaren? Wij geven de voorkeur aan verwijzing via ZorgDomein

Zo houden wij het voor alle betrokkenen eenvoudig en efficiënt.