Logopedie

Meer dan hulp bij spraak alleen

Het lijkt zo vanzelfsprekend dat u zich goed kunt verwoorden, en dat uw omgeving altijd begrijpt wat u bedoelt. Datzelfde geldt voor veilig kunnen eten en drinken. Maar wat als deze vanzelfsprekende handelingen problemen geven? Dan kunnen de logopedisten van Liberein de behandeling bieden die nodig is. Met hun specialistische kennis en liefdevolle zorg helpen ze de kwaliteit van leven optimaal te houden.

Wat is logopedie?

Logopedie richt zich op een breed spectrum aan stoornissen en klachten. Denk hierbij aan verminderde verstaanbaarheid, taalstoornissen als woordvindproblemen en slechthorendheid, maar ook aangezichtsverlamming, slikproblemen of hoesten bij eten of drinken. Deze klachten kunnen verschillende oorzaken hebben zoals Parkinson, CVA, dementie, MS, ALS, COPD, oncologische problematiek en algehele conditionele achteruitgang.

Onze specialisten bieden hulp

Bij Liberein hebben we uitgebreide kennis en ervaring in de logopedische zorg voor volwassenen en ouderen. Hierbij zijn we gespecialiseerd in o.a. Parkinson, afasie, dementie, slikproblemen en mime-therapie bij aangezichtsverlamming.

Naar de logopedist van Liberein

Niet alleen cliënten die zorg ontvangen of een woning huren bij Liberein kunnen bij ons terecht voor logopedie. Ook mensen uit de wijk zijn uiteraard welkom. U kunt hiervoor terecht bij de volgende locaties: Ariënsstaete, de Eschpoort, Klaaskateplein, Ariënshuis Glanerbrug, en Bruggerbosch. En is een behandeling aan huis noodzakelijk, dan kan dat ook.

Hoe gaan we te werk?

Na uw aanmelding volgt er een intakegesprek. Tijdens dit gesprek met u en eventueel een partner of familielid wordt uw hulpvraag in kaart gebracht. Zo nodig volgt er aanvullend onderzoek en wordt er in samenspraak een behandelplan opgesteld afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Een verwijzing is niet altijd nodig

Voor logopedische behandeling heeft u een verwijzing van een arts nodig. In sommige gevallen kunt u echter zonder verwijzing bij ons terecht via Directe Toegankelijkheid Logopedie. U kunt hiervoor contact met ons opnemen.

Contact

Voor vragen of het wijzigen/afzeggen van uw afspraak, kunt u contact opnemen met de planners, te bereiken via 053 – 482 64 44. De planners zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur.

Wie zijn onze logopedisten:

Ans v/d Kolk

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister:
89900297791

Annelies v/d Linde

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister:
29913479191

Jenneke Regeling

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister:
79907841791

Judith Zandstra

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister:
49915468591

Elke Voogd

BIG-registratie:
nvt
Kwaliteitsregister:
19914520091

Doorverwijzing

Bent u een huisarts of andere doorverwijzer en wilt u uw patiënt/cliënt doorverwijzen naar een van onze behandelaren? Wij geven de voorkeur aan verwijzing via ZorgDomein

Zo houden wij het voor alle betrokkenen eenvoudig en efficiënt.