20
Sep
Liberein
Bruggerbosch
13:30 - 17:30 uur

Onthoud de mens

Hoe is het om te leven met dementie?

10.210 mensen in Twente weten dat. Ze hebben dementie, maar zijn bovenal mens. Om elkaar te blijven bereiken is inleven cruciaal.

Aan de vooravond van Wereld Alzheimer Dag organiseert Liberein een Dementie Experience, een evenement waar ervaren en beleven van dementie centraal staat. Technologie, theater, informatie en sprekers wisselen elkaar af op het beleef- en doeplein op ons expertise-centrum Bruggerbosch.

Komt u deze middag ook?

*Bron: Alzheimer Nederland – 2018

Onze sprekers

14.00 - 14.45 uur

Mw. Vivianne Teeuwen

Verpleegkundige, casemanager dementie en verbonden aan het Amsterdam UMC Alzheimercentrum
Tijdens deze lezing neemt Vivianne Teeuwen u mee in de wereld van jonge mensen met dementie en diagnostiek. In deze wereld wordt je met ingrijpende gevolgen geconfronteerd, wezenlijk andere problemen dan die je ziet bij ouderen met dementie.
15.00 - 15.45 uur

Prof. dr. Rose-Marie Dröes

Hoogleraar psychosociale hulpverlening voor mensen met dementie bij Amsterdam UMC, locatie VU medisch centrum (VUmc)
Rose-Marie Dröes komt spreken over het belang van ontmoetingscentra & vrijwilligerswerk voor thuiswonende mensen met dementie.
16.00 - 16.45 uur

Prof. dr. ir. Hermie Hermens

Prof. dr. ir. Hermie Hermens Hoogleraar Telemedicine aan de UT, programma directeur eHealth Technologie programma Directeur Telemedicine bij Roessingh Research en Development
Hermie Hermens zal ingaan op de mogelijkheden die door de nieuwe technologie wordt geboden voor behandeling en dagelijkse ondersteuning voor mensen met dementie.

Ja, ik kom ook

Schrijf u nu in voor de Dementie Experience op
20 september bij Liberein, locatie Bruggerbosch.

  • Uw telefoonnummer zal uitsluitend voor doeleinden gerelateerd aan het event gebruikt worden en uitsluitend tijdens deze dementie experience middag.

Welke workshop(s) wilt u volgen? (Vol = Vol)

De workshop van uw keuze vol? Er is nog veel meer te doen! Klik hier voor het programma.
CRDL

Contact door geluid. De CRDL (cradle) is een interactief zorginstrument dat aanraking tussen mensen vertaalt in geluid. Dit maakt nieuw contact mogelijk voor mensen die moeite hebben met communicatie en sociale interactie – zoals mensen die lijden aan dementie, autisme of een verstandelijke beperking- én hun omgeving. Tijdens deze workshop kunt u zelf ervaren hoe de CRDL werkt en wat het met je doet. Op www.crdlt.com kunt u alvast meer informatie vinden over de CRDL.

Contact door geluid
Kies uw tijdstip
Soort ticketPlaatsen
15.30 - 16.15 uur


Into D'mentia

Into D’mentia heeft als missie om in de maatschappij meer begrip en inlevingsvermogen rondom dementie te creëren. Een zorgtaak kan immers kwalitatief beter worden ingevuld en worden opgebracht vanuit begrip en inlevingsvermogen. De Dementiebril is een VR simulatietraining. De Dementiebril bestaat uit een 360 graden simulatiefilm op een Virtual Reality-bril. De film laat je in de huid van iemand met dementie kruipen. Zo is het mogelijk te ervaren waar mensen met dementie in dagelijkse situaties tegenaan lopen en hoe de omgeving op ze reageert. www.intodmentia.nl

Beleef de VR dementiebril
Volgeboekt

Dit evenement is volgeboekt.

Liberein

Hoe combineer je slimme technologie met een stevige visie? Op deze unieke locatie leven mensen met diverse vormen van dementie samen. Toch vindt u geen gesloten afdelingen. Doe de rondleiding!

Rondleiding Bruggerbosch
Volgeboekt

Dit evenement is volgeboekt.

Liberein

Mathé Valks is als muziektherapeut al jarenlang intensief betrokken bij de zorg voor onze cliënten bij Liberein, locatie Bruggerbosch. Binnen deze locatie wordt muziektherapie geboden aan mensen met dementie. Ook als dagbehandeling. Er wordt wel eens gezegd: “Als je het niet kunt zeggen, zing het dan”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van andere manieren van communiceren dan alleen taal. Samen met de muziektherapeut muziek maken, ernaar luisteren of op muziek bewegen. Dit kan een stemming en het gevoel van eigenwaarde positief beïnvloeden. Ook kan muziek mooie herinneringen oproepen, waardoor men met een tevreden gevoel op het leven terugkijkt. De kracht van deze therapie ligt in het ontdekken en ervaren van wat nog wél functioneert en voldoening geeft. Zelf ervaren hoe muziektherapie werkt? Schrijf u in voor een van de workshops.

Muziektherapie
Volgeboekt

Dit evenement is volgeboekt.

Theater Ervarea

Theatergroep Ervarea laat u tijdens een workshop ervaren hoe het is om dement te zijn. Verwarring, desoriëntatie, maar ook andere thema’s waar mensen met dementie elke dag de hele dag mee te maken hebben. Een échte dementie experience. Meer weten over Ervarea? Kijk op www.ervarea.nl

Ervaar dementie
Volgeboekt

Dit evenement is volgeboekt.

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, bekijk hier ons privacybeleid.

Liberein, locatie Bruggerbosch
Gronausestraat 752, 7534 AM Enschede
Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar
dementie.experience@liberein.nl