Onze dagbesteding

Een zinvolle dag

Binnen Liberein bieden wij verschillende vormen van dagbesteding aan. Het doel hiervan is 2-ledig: Enerzijds is het doel dat u als deelnemer zo lang mogelijk ‘maatschappelijk’ actief kan zijn. Anderzijds willen wij hiermee ook uw eventuele mantelzorger ontzorgen.

Als deelnemer kunt u één of meerdere dagen per week terecht bij één van onze dagbestedingen. De dagbesteding is bedoeld om structuur te bieden en een zinvolle invulling van de dag te geven. Elke dagbesteding heeft een eigen programma met activiteiten. Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de vraag en wensen van de deelnemers. Iedere locatie heeft dus een eigen aanbod op het gebied van ontspanning, sport, spel, creativiteit, muziek, uitstapjes en cultuur. Denk hierbij aan activiteiten als samen koken, een spelletje doen, creatief aan de slag of gezellig samen erop uit.

Ontmoetingscentra

Onze ontmoetingscentra bieden ondersteuning. Niet alleen aan mensen met een lichte vorm van vergeetachtigheid, maar ook aan hun partners en/of mantelzorgers. Het is de plek in de wijk waar een deelnemer, mantelzorger of partner informatie en steun vindt. Binnen elk ontmoetingscentrum is een casemanager dementie betrokken.
Meer weten over de ontmoetingscentra van Liberein? Klik hier!

Dagactiviteiten

Als de deelnemer nog zelfstandig woont in een voor hem/haar vertrouwde omgeving, dan wil de deelnemer dit natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen. Liberein heeft op verschillende locaties in Enschede en omgeving dagactiviteiten die ondersteuning, structuur, afleiding en een zin- vol dagprogramma bieden. Deze dagbesteding is bijvoorbeeld geschikt als de deelnemer nog thuis woont en een (lichte) vorm van geheugenproblemen heeft, maar ook als de deelnemer behoefte heeft aan structuur en ondersteuning op andere vlakken in het leven.
Meer weten over de dagactiviteiten van Liberein? Klik hier!

Dagbehandeling

Een persoon met geheugenproblemen die nog thuis woont kan terecht bij de dagbehandeling in onze locatie Bruggerbosch. Met deze vorm van ondersteuning kan de deelnemer op een prettige en verantwoorde manier thuis blijven wonen. Ook heeft de mantelzorger wanneer de deelnemer naar de dagbehandeling is even tijd voor zichzelf.
Meer weten over de dagbehandeling van Liberein? Klik hier!

De werkplaats

Als iemand opzoek is naar een dagbesteding met een arbeidsmatig karakter, dan kan hij/zij terecht bij de werkplaats van locatie
Bruggerbosch. De werkplaats wordt bezocht door onder andere cliënten van onze eigen Korsakov groep van Bruggerbosch. Daarnaast biedt deze dagbesteding ook mogelijkheden voor externe deelnemers.
Meer weten over de Werkplaats van Liberein? Klik hier!