Marloes werd positief getest: ’23 collega’s moesten naar de teststraat, door mij’

Marloes werd positief getest: ’23 collega’s moesten naar de teststraat, door mij’

Najaar 2020
‘Maandagochtend werd ik wakker na een weekend de nachtdiensten te hebben gewerkt. Lekker, een paar dagen vrij, dacht ik. Ik had wat hoofdpijn en dacht: dat zal wel van de nachtdiensten komen. Maar de hoofdpijn ging in de loop van de dag maar niet weg. En ik heb eigenlijk nooit hoofdpijn. Ik nam voor de zekerheid even contact op met mijn leidinggevende. Ik kon het nog een dag aankijken, als het dinsdag niet weg zou zijn mocht ik getest worden. Dinsdag had ik nog steeds dezelfde klachten en diezelfde middag werd ik getest. De uitslag zou woensdag komen en dan kon ik donderdag weer gewoon aan het werk, dacht ik.’

Positief
‘Die woensdag kwam de uitslag maar niet binnen. Toen begon ik al na te denken, wat nou als ik wel positief ben? Donderdag zou ik late dienst hebben, de GGD zou me daarvoor bellen. De uitslag was corona positief.’

‘Op zo’n moment gaat er van alles door je heen. Wie heb ik allemaal nog gezien, twee dagen voor mijn klachten begonnen? Doordat ik nachtdienst had heb ik bijna alle collega’s tijdens de overdracht wel gezien, op een paar na. Gelukkig had ik wel met een mondkapje op gewerkt, dus er was enige bescherming naar de cliënten toe.’

Geen afstand gehouden
‘Iedereen weet dat je 1,5 meter afstand moet houden. Maar toch gebeurde dit niet altijd tijdens de overdracht of tijdens het werk. Ik heb dit dan ook eerlijk verteld. Het gevolg was dat 23 collega’s getest moesten worden. Vrijdag konden alle collega’s naar de teststraat toe, door mij! Gelukkig werden zij allemaal negatief getest. Wat een opluchting!’

‘Ik moest thuis in quarantaine, dus had veel tijd om na te denken. Ik weet wel dat ik nu altijd de 1,5 meter afstand houd, want ik wil niet weten wat er was gebeurd als er wel meerdere collega’s positief getest waren. Als die 1,5 meter afstand dit al kan voorkomen, dan is het maar een kleine moeite!’