Netwerkbijeenkomst

Dementie en Dagbesteding

Het aantal mensen dat lijdt aan Alzheimer of aan een andere vorm van dementie neemt steeds verder toe. Ook in Enschede en omgeving zien we een meer ouderen die ermee te maken krijgen. Omdat ze zelf dementie krijgen, of hun partner of naaste. Voor mensen met dementie én de mensen om hen heen is het belangrijk zoveel mogelijk regie te houden op hun leven, als het kan in de eigen omgeving. Dagbesteding kan daarbij helpen. Het brengt structuur aan in de dag en zorgt ervoor dat de mantelzorger even de handen vrij heeft. Liberein biedt verschillende vormen van dagbesteding, die zijn gericht op het stimuleren van zelfstandigheid en het hebben van een fijne, zinvolle dag.

Hoe zie jij de toekomst van de dagbesteding?

Heb jij in je dagelijks werk te maken met mensen met dementie? Herken jij voor deze doelgroep het belang van dagbesteding? Dan nodigen wij jou heel graag uit voor onze netwerkbijeenkomst met als thema “Hoe zie jíj de toekomst van de dagbesteding?”

Liberein biedt als expert op heb gebied van dementiezorg al zeer geruime tijd verschillende vormen van dagbesteding aan aan mensen met een beginnende vorm van deze aandoening.

Tijdens deze netwerkbijeenkomst wij willen graag met jou en de andere aanwezigen in gesprek over de toekomst van de dagbesteding: Hoe zien wij dat binnen Liberein, maar misschien belangrijker nog: hoe zie jij dat vanuit jouw werkveld? Welke behoeftes zijn er en welke ideeën heb jij daarover?

Vind jij het leuk én belangrijk mee te praten over dit thema? Blok dan nu alvast in je agenda donderdag 19 januari 2023 tussen 15 en 17 uur en meld je aan. Natuurlijk ben je ook meer dan welkom om mee te luisteren en kennis te maken met andere mensen uit het netwerk. Meer informatie over de invulling van het programma ontvang je van ons in de aanloop naar deze bijeenkomst.

N.B. Deze bijeenkomst is geaccrediteerd, dus voor het bijwonen van deze middag ontvang je – als dit voor jou van toepassing is – twee accreditatiepunten.

Alle informatie op een rijtje:

Datum: 19 januari 2023
Tijd: 15:00 tot 17:00
Voor wie: zorgprofessionals die in het dagelijks werk te maken hebben met mensen met dementie thuis zoals praktijkondersteuners, wijkverpleegkundigen, casemanagers en GRZ medewerkers.

Opgeven kan tot 19 december

Aanmelden Netwerkbijeenkomst

19 januari Van 15.00 – 17.00 uur Liberein, locatie Florapark

    Ik ga akkoord dat Liberein de hierboven ingevulde gegevens registreert en gebruikt om contact met mij op te nemen