Actuele bezoekregeling: informatie over onze locaties

06 apr 2021

In de week van 30 maart t/m 2 april hebben ook alle (nieuwe) bewoners die om diverse redenen nog niet eerder waren gevaccineerd, maar dat wel wilden, hun eerste inenting gekregen. Dit betekent dat bijna alle cliënten nu in ieder geval 1 keer gevaccineerd zijn. Hierdoor hebben wij wederom goed nieuws voor onze bewoners en hun naasten!

Cliënten kunnen vanaf 6 april weer met één bezoeker een kopje koffie kunnen drinken in het restaurant of op het terras. Uiteraard binnen de geldende kaders van de landelijke overheid. Ook zijn de groepsgroottes bij activiteiten (centraal en op afdelingsniveau) verder versoepeld naar max. 30 personen (excl. Begeleiding).


Koffie drinken met uw naaste

Ook is het vanaf dinsdag 6 april weer mogelijk om met uw naaste een kopje koffie te drinken in het restaurant of op het terras. Maar daarbij geldt wel een restrictie:

 • Iedere bewoner mag maximaal 1 bezoeker meenemen naar het restaurant.
  Gezien de nog altijd geldende maximale groepsgrootte van 30 personen kunnen op deze manier meer bewoners tegelijk gezellig een kopje koffie drinken in het restaurant met hun bezoeker. Uiteraard geldt hierbij ook nog altijd de 1,5 meter afstand van elkaar. Bezoekt u uw naaste met 2 personen tegelijk, dan kunt u – net zoals eerder – samen gezellig een kopje koffie drinken in het appartement of op de kamer.

Verder:

 • Bezoek is iedere dag van de week mogelijk;
 • Voor onze cliënten geldt dat max. 2 personen op bezoek kunnen komen, en dit mogen per dag wisselende bezoekers zijn (conform de aangepaste richtlijn van de overheid d.d. 8 maart);
 • Bezoek is mogelijk tussen 10.30 – 20.00 uur;
 • Het is weer mogelijk uw naaste op te halen voor een bezoek thuis. Daarbij vertrouwen wij erop dat u en uw naaste nog altijd wel de 1,5 meter afstand van elkaar bewaren en dat het maximum aantal bezoekers die dag niet wordt overschreden.

Het blijft van groot belang om de verspreiding van het virus ook ná vaccinatie zo goed mogelijk tegen te gaan. Daarom houden we ons in ieder geval nog steeds allemaal aan de volgende maatregelen:

 • Geen handen schudden
 • Regelmatig en goed de handen wassen
 • Last van de bekende klachten? Blijf dan thuis
 • Houd 1,5 meter afstand
 • Iedere gevaccineerde cliënt mag per dag max. 2 bezoekers ontvangen
 • Voor iedere niet gevaccineerde cliënt geldt nog steeds 1 bezoeker per dag
 • Medewerkers en bezoekers dragen te allen tijde een chirurgisch mondneusmasker
 • Handen desinfecteren bij binnenkomst en bij vertrek

Buiten wandelen
Het voorjaar heeft deze week een prachtige start gemaakt, en iedereen geniet van het buiten zijn. U mag tijdens uw bezoek dan ook gerust een wandeling buiten maken met uw naaste. Gezien de maximum toegestane groepsgrootte van 2 personen betekent dat wel dat een wandeling buiten uitsluitend 1 op 1 mogelijk is, dus 1 cliënt met 1 begeleider. Ook hierbij is het uiteraard belangrijk om ook hier (indien mogelijk) de 1,5 meter afstand te bewaren.

Cliënt-gerelateerde vragen
Uiteraard begrijpen wij dat u graag op de hoogte wilt blijven van hoe het met uw naaste gaat. Zoals al u al eerder heeft kunnen lezen verloopt het contact met de zorgteams momenteel uitsluitend via de 1e contactpersoon. Hiervoor zijn door de teams telefonische spreekuren ingesteld, en tijdens deze spreekuren kunt u als 1e contactpersoon bellen om te vragen hoe het met uw naaste gaat. Voor meer informatie over de tijden van deze spreekuren verwijzen wij naar de brief van onze bestuurder van 27 december 2020.

De Kuierlijn
Nu dat er weer meer bezoek mogelijk is komen de Kuierlijnen op onze locaties te vervallen. Alleen de kuierlijn op De Brink (cohortafdeling) blijft geopend.

Wanneer u hiervan gebruik wilt maken, dan kunt u bellen met ons contactcentrum op 0800-0139 om een afspraak te maken. Bellen kan op werkdagen tussen 09.00 – 12.00 uur.
Belangrijk: Aanmelden kan tot uiterlijk 24u van tevoren.

U heeft op de afgesproken tijd ongeveer 30 minuten om gezellig met elkaar te kuieren. De tijden waarvoor u zich kunt aanmelden zijn dagelijks ieder half uur van 10.00 -12.00 uur en van 13.30 – 16.30 uur.

*)   Uitzondering op de versoepelde bezoekregeling is de cohortafdeling op Klaaskateplein De Brink 2. Gezien de doelgroep van deze afdeling blijft de bestaande bezoekregeling hier van kracht:

 • Bezoekdagen zijn zaterdag en zondag;
 • Max. 2 bezoekers per cliënt per dag. Dit mag een wisselende bezoeker zijn;
 • Bezoektijden: 11.00-12.00 uur en 15.00-16.00 uur;
 • Bezoek is uitsluitend mogelijk op afspraak. Aanmelding kan via de receptie van locatie Klaaskateplein. Deze is dagelijks geopend van 8.30 – 17.30 uur en is bereikbaar op telefoonnummer 053-4826401.

Bovengenoemd beleid wordt wekelijks geëvalueerd. In geval van eventuele wijzigingen in dit beleid zullen wij de betrokken 1e contactpersonen hier zo snel mogelijk persoonlijk van op de hoogte stellen. U kunt natuurlijk ook altijd kijken op onze website. Op deze pagina vindt u het actuele bezoekbeleid voor onze verschillende locaties. Houd deze pagina dus regelmatig in de gaten voor de meeste actuele informatie.

 

Datum laatste wijziging: 19.04.2021

 

Terug naar overzicht

Deel dit item