Actuele bezoekregeling: informatie over onze locaties

16 jul 2021

Bericht laatst bijgewerkt: 16.07.2021

Liberein blijft de ontwikkelingen rond het coronavirus nauwlettend in de gaten houden. Daarbij volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en werken wij nauw samen met de GGD.

Conform het beleid van de Rijksoverheid en de versoepelingen die daar per 26.06.2021 mee gepaard zijn gegaan, volgen wij deze lijn ook binnen Liberein. Corona is echter nog niet weg, integendeel. Twente bevindt zich momenteel op veiligheidsniveau “Zeer ernstig”. Mede daarom blijven wij voorzichtig. Ook nu vrijwel al onze cliënten gevaccineerd zijn.

Vooral onder jongeren wordt momenteel een enorme toename gezien in het aantal besmettingen.

Kinderen worden over het algemeen minder ernstig ziek, en hebben soms helemaal geen klachten. Hoe jonger het kind, hoe kleiner de rol bij de verspreiding van het virus. Dit geldt zowel voor de klassieke virusvariant als voor de meer besmettelijke virusvarianten die sinds eind vorig jaar in Nederland circuleren.

Wel is het zo dat alle leeftijdsgroepen bij de meer besmettelijke varianten het virus meer verspreiden dan bij de oude varianten. (bron: RIVM)

Gezien de kwetsbaarheid van onze cliënten doen wij dan ook een zeer dringend beroep op iedereen om het besmettingsrisico voor onze cliënten zo veel mogelijk te beperken.

Om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk tegen te blijven gaan is er dan ook een aantal maatregelen dat wij zullen blijven handhaven:

  • Handen desinfecteren bij binnenkomst en bij vertrek;
  • Geen handen schudden;
  • Regelmatig en goed de handen wassen;
  • Houd 1,5 meter afstand;
  • NIEUW: Dringend verzoek is om binnen de 1,5 meter afstand van elkaar weer een mond-neusmasker te dragen. Dit i.v.m. de actuele enorme toename van het aantal besmettingen in onze regio (update: 16.07.2021)
  • Last van de bekende klachten? Blijf dan thuis en stel uw bezoek uit.

En verder:

  • Cliënten mogen net als eerder weer onbeperkt bezoek ontvangen, maar wel met in achtneming van bovengenoemde maatregelen;
  • Cliënten kunnen met hun bezoekers gezellig genieten van een kopje koffie of iets anders in het restaurant of op het terras. Hierbij is en blijft de 1,5m afstand regel te allen tijde van toepassing. Mocht het restaurant of terras vol zijn (dus wanneer 1,5m afstand houden niet mogelijk is), dan kan er uiteraard koffie gedronken worden op de kamer / het appartement van de cliënt;
  • Bezoek is dagelijks mogelijk tussen 10.30 – 20.00 uur

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust aan een van onze medewerkers.

 

Bericht laatst bijgewerkt: 16.07.2021

Terug naar overzicht

Deel dit item