Afspraken voor ruimte en comfort

21 aug 2020

Zoals u niet zal zijn ontgaan is corona weer bezig aan een opmars in ons land. Ook in onze regio loopt het aantal besmettingen weer op. Gezien de ontwikkelingen om ons heen en de situaties binnen onze gebouwen, voelen wij ons genoodzaakt om een aantal afspraken te maken met familieleden en bezoekers.

Drukte in de restaurants

Vanwege de geldende maatregelen is bezoek in de huiskamers momenteel nog niet mogelijk. Dit zorgt er voor dat veel mensen in onze restaurants gaan zitten. Wij begrijpen uiteraard dat dit gezelliger is dan op de kamer te blijven. En dit moet ook gewoon kunnen. Desondanks merken we ook dat het hierdoor soms te druk is in de restaurants en dat een aantal bezoekers zich bovendien niet aan de 1,5 meter en hygiënemaatregelen houden.

Als Liberein zijn en voelen wij ons verantwoordelijk voor de gezondheid van onze cliënten en medewerkers. Maar dit kunnen wij niet alleen. Wij doen dan ook een dringend beroep op alle familieleden en bezoekers om zich aan de afspraken te houden die landelijk gelden. Dus ook binnen de gebouwen van Liberein. Alleen zo houden we het virus hopelijk buiten de deur.

Afspraken voor ruimte en comfort

Om iedereen de nodige ruimte en comfort te kunnen bieden, hebben wij besloten om het volgende af te spreken met familieleden en bezoekers:

  • Bezoek is altijd welkom, maar kom s.v.p. niet met meer dan 2 personen tegelijk op bezoek. Dit om medebezoekers ook de ruimte te geven.
  • Bezoek is welkom in onze restaurants, maar uitsluitend als men van een beschikbare zitplaats aan tafels gebruik maakt.
  • Tafels en stoelen staan op veilige afstand van elkaar en blijven ook zo staan om de veilige afstand te kunnen borgen. Dus niet aanschuiven bij anderen, hoe gezellig dit ook is.
  • Als het restaurant volledig bezet is vragen wij bezoek – om samen met de cliënt – elders in het gebouw een plekje te zoeken. Dat kan bijvoorbeeld in gangen en andere verkeersruimten. Of op de kamer van de cliënt (niet in de gezamenlijke huiskamer).
  • Op drukke momenten zullen wij een ‘veiligheids-coach’ inzetten die bezoekers helpt om de veiligheidsmaatregelen te handhaven.

Door ons met z’n allen aan bovenstaande afspraken te houden, voorkomen we dat we als Liberein strengere maatregelen moeten nemen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Dit is iets wat wij absoluut niet willen en de cliënten en hun naasten simpelweg ook niet gunnen.

Terug naar overzicht

Deel dit item