Bescherming van onze cliënten – nieuwe maatregelen rondom uw bezoek

01 okt 2020

Om onze cliënten en uw naasten zo goed mogelijk te blijven beschermen tegen het corona virus kijken wij voortdurend hoe en waar de juiste maatregelen moeten worden genomen, en waar bestaande maatregelen eventueel moeten of kunnen worden bijgesteld. Liberein volgt hierin het beleid vanuit de overheid, het RIVM en de GGD.

Naar aanleiding van de persconferentie van minister-president Rutte en minister De Jonge eerder deze week, en verdere berichtgeving vanuit de overheid gisteren met betrekking tot het dragen van mondkapjes, gelden voor de komende 3 weken dan ook de volgende maatregelen voor u als bezoeker van uw naaste of dierbare:

Maximaal 30 personen in de restaurants

Vanuit de overheid geldt t/m dinsdag 20 oktober een maximum van 30 personen per ruimte (excl. personeel). Een dringend verzoek aan u als familielid of naaste is dan ook om, wanneer u in het restaurant wilt verblijven tijdens het bezoek, vooral alleen te komen. Op die manier kunnen meer cliënten met hun bezoek in het restaurant genieten van een kopje koffie.

Uiteraard kunt u ook in het appartement of de kamer van uw naaste verblijven tijdens uw bezoek. Hier is een maximum van 2 bezoekers tegelijk toegestaan.

Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Om onze zeer kwetsbare doelgroep ook tijdens uw bezoek zo goed mogelijk te beschermen geven wij bij deze het volgende dringende advies:

Aan alle bezoekers van 13 jaar en ouder geven wij het dringende advies om voor de duur van het gehele bezoek een mondmasker te dragen. Dit geldt in alle gevallen waarin de 1,5 meter afstand niet kan worden gewaarborgd. Wij verzoeken u vriendelijk om indien mogelijk uw eigen mondmasker mee te nemen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kunt u een mondmasker verkrijgen bij de receptie van de betreffende locatie.

In aanvulling op bovenstaande geldt met ingang van heden dat al onze medewerkers die cliëntcontact hebben dat plaatsvindt binnen 1,5 meter tijdens deze handelingen een chirurgisch mondmasker en handschoenen dienen te dragen.

Alleen samen krijgen wij corona onder controle.

Terug naar overzicht

Deel dit item