Bewegen voor een gezond brein

15 nov 2018

Dat beweging goed voor ons is, weten we allemaal. Maar wat doet beweging eigenlijk met onze hersenen? Op woensdag 6 februari organiseert Liberein in de Grolsch Veste een mini-symposium met als thema: Beweging voor een gezond brein brein met als gastspreker: Erik Scherder. Daarnaast is er een geanimeerd voorprogramma.

Scherder is hoogleraar Klinische Neuropsychologie en hoogleraar Bewegingswetenschappen en deed de afgelopen jaren veel onderzoek naar de relatie tussen bewegen en gedrag, hersenletsel maar ook naar de invloed van bewegen bij mensen met dementie. Erik Scherder geeft deze middag een bijzondere inkijkje in hoe bewegen het brein fit houdt.

Het programma
14.30 uur    Ontvangst met koffie en thee
15.00 uur    Opening door Elo Gramsbergen, Raad van Bestuur Liberein
15.05 uur    Start symposium met een inleiding op het thema en aansluitend de lezing van Erik Scherder.
17.00 uur    Afsluiting met een netwerkborrel

Informatie in het kort:
Datum en tijd       : 6 februari 2019 14.30 tot 17.00 uur
Locatie                  : De Grolsch Veste
Kosten                   : € 40,- (voor medewerkers en vrijwilligers zijn er een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar)
Accreditatie voor V&VN is in aanvraag.

Kom je ook?
Aanmelden kan tot uiterlijk 21 januari 2019 (of tot de kaarten zijn uitverkocht).
Een kaartje kopen  kan uitsluitend online. 

 


Meer over gastspreker  Erik Scherder

Erik Scherder promoveerde in 1995 op het gebied van psychologie met een specialisatie in neuropsychologie. In 2002 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universteit in Amsterdam.  In 2005 werd hij hoogleraar Bewegingswetenschappen bij de Rijksuniversteit Groningen (RUG), waarna hij in 2007 terugkeerde als hoogleraar Klinische Neuropsychologie aan de VU. Meerdere malen werd hij aan de VU en de RUG verkozen tot “Docent van het jaar”. Erik geeft leiding aan het onderzoeksprogramma Neuropsychologie van neurodegeneratieve ziekten aan de VU.

In 2014 kwam zijn boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ uit. In het boek omschrijft hij de invloed van beweging op de hersenen. Voor zijn uitzonderlijke verdiensten als neuropsycholoog en zijn bijdrage aan het vakgebied ontving Erik Scherder In 2016 de Betto Deelmanprijs. De lezingen van spreker Erik Scherder kunnen beschreven worden als wetenschappelijk goed onderbouwde lezingen met een duidelijke link naar het dagelijks leven. Dit maakt zijn lezingen niet alleen voor wetenschappers geschikt, maar ook voor iedereen die interesse heeft in de werking van het brein en de rol die dit kan spelen in verandering in ons dagelijks leven.

Na afloop van het symposium is het mogelijk het boek te kopen en door Erik te laten signeren. Om een schatting te kunnen maken van het aantal geïnteresseerden voor een boek wordt er tijdens het bestelproces gevraagd of je hiervoor interesse hebt. Dit verplicht je tot niets.

Terug naar overzicht

Deel dit item