Bijzondere gast wint Koninklijke prijs

20 mrt 2019

Van januari t/m medio maart 2019 hadden we in locatie Ariënsstaete de beschikking over een wel heel bijzondere gast; LEA de robot rollator. LEA (Lean Empowering Assistent) is een zeer innovatieve robot in de vorm van een rollator. De robot helpt bij het opstaan en lopen en helpt de gebruiker herinneren om bijv. zijn/haar medicijnen in te nemen. Maar dit is nog niet alles. LEA kan de gebruiker door middel van een ingebouwd beeldscherm in contact brengen met familie, zorgmedewerkers of een alarmcentrale.

De robot beschikt bovendien ook over een speciale arm waarmee ze voorwerpen kan ophalen of van de vloer kan pakken. Kortom, een zeer intelligente robot die zorgt voor een grotere zelfstandigheid van de gebruiker.

Uitgebreid getest
In samenwerking met de Twentse Zorgacademie hebben we er voor gezorgd dat LEA in onze locatie Ariënsstaete uitgebreid getest kon worden. Eén cliënt had de afgelopen twee maanden de beschikking over dit bijzondere ‘maatje’ en de ervaringen waren zeer positief.

LEA in de prijzen
Mede uitvinder van de robot, ingenieur Maja Rudinac-Voorneveld, heeft met haar LEA de Prins Friso Ingenieursprijs gewonnen. Hiermee is zij verkozen tot Ingenieur van het jaar 2019. Ze kreeg de award onder andere overhandigd van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. Een mooie beloning voor haar geweldige uitvinding. Onlangs zijn voor haar nominatie opnames gemaakt in onze locatie Ariënsstaete. Hierin zie je o.a. hoe  Het filmpje is op Youtube te zien: https://www.youtube.com/watch?v=ZeHFZqIR5EQ&feature=youtu.be

Zorgtechnologie bij Liberein
Bij Liberein hebben we zorgtechnologie hoog in het vaandel staan. Hierbij focussen we ons op technologische ontwikkelingen die een grote bijdrage leveren aan het welbevinden van onze cliënten, de kwaliteit van onze zorg nog beter maakt en de belasting van onze medewerkers vermindert. LEA de robot rollator is het type technologie waar we bij Liberein gelukkig van worden!

We zetten ons in om in de toekomst nog meer van dergelijke innovatieve uitvindingen te testen en, waar mogelijk, aan te schaffen.

Terug naar overzicht

Deel dit item