Brein in beweging gezet door Erik Scherder

07 feb 2019

Woensdagmiddag 6 februari heeft Liberein het symposium ‘Bewegen voor een gezond brein’, met gastspreker Erik Scherder, georganiseerd. Erik nam de 300 aanwezige gasten op enthousiaste en prikkelende wijze mee op een reis door het brein.

Verrassend voorprogramma
Voordat Erik Scherder op het podium verscheen, werden de gasten eerst verrast door een indrukwekkend voorprogramma. Twee dames van het project MuzIC waren namelijk uitgenodigd om meer te vertellen over dit mooie initiatief. Ze begonnen met vioolspel en het prachtig gezongen nummer ‘Halleluja’. Vervolgens gingen ze dieper in op het project MuzIC. Een prachtig initiatief, waarbij muziek wordt ingezet op de Intensive Care. Muziek blijkt een positieve werking te hebben op pijn en angst, waardoor IC patiënten minder medicatie nodig hebben. De dames sloten het voorprogramma op passende wijze af met muziek en zang.

Na het luide applaus bedankte Elo Gramsbergen, Raad van bestuur van Liberein, de twee dames met een bos bloemen en overhandigde ze, namens Liberein, een cheque t.w.v. €350,- als donatie aan het project.

Houd je brein en lichaam in beweging
Vervolgens kwam Erik Scherder aan het woord. Zijn directe, gevatte manier van toespreken, met een vleug zelfspot en enthousiasme, zorgde ervoor dat het publiek ruim een uur lang aan zijn lippen gekluisterd was. Hij wist de mensen te boeien, raken en aan het denken te zetten.
De boodschap van Erik: wil je je brein fit en gezond houden? Beweeg dan elke dag een half uur aaneengesloten en blijf jezelf cognitief uitdagen! Hoe fitter je lichamelijk en cognitief bent, des te beter bestand je bent tegen stress.

Na afloop nam Erik ruim de tijd voor het maken van foto’s en konden de gasten zijn boek ‘Laat je hersenen niet zitten’ aanschaffen en door Erik zelf laten signeren.

Kortom, een zeer inspirerende en geslaagde middag waar we met trots op terugkijken.

Inspiratie voor de toekomst
Het symposium biedt naar ons idee een waardevolle toevoeging aan het geven van liefdevolle zorg binnen Liberein.

Terug naar overzicht

Deel dit item