Circus Sijm bij Liberein: maandag 23 oktober

19 okt 2017

Circus Sijm organiseert jaarlijks, in samenwerking met verschillende Nederlandse Fondsen, het project: Circus in de Zorg. Bewoners van zorginstellingen, verpleeghuizen e.d. krijgen hierdoor de mogelijkheid om te genieten van een circusvoorstelling op locatie.

Op maandag 23 oktober strijkt circus Sijm neer op het terrein naast locatie De Eschpoort en geeft het 3 voorstellingen aan cliënten van Liberein.

  • 11.00 uur (voorstelling met minder prikkels)
  • 13.30 uur (voorstelling met minder prikkels)
  • 15.30 uur

 

Per voorstelling nemen 200 toeschouwers (cliënten en begeleiding), vanuit diverse locaties van Liberein, plaats in de tent. Dit betekent dat alle voorstellingen volledig zijn ‘uitverkocht’.

De eerste twee voorstellingen bevatten minder prikkels. Hierdoor kunnen ook mensen met dementie op een fijne manier genieten van het circus.

Opbrengst van zomermarkt voor circus
Om geld in te zamelen om Circus Sijm naar Liberein te halen is er in juni een zomermarkt georganiseerd. De zomermarkt was een groot succes. Dankzij een loterij, verschillende kraampjes met diverse (zelfgemaakte) cadeaus en oud Hollandse spellen is er geld ingezameld.

Toegangsbewijs
Iedere cliënt en begeleider die zich heeft aangemeld voor één van de voorstellingen, ontvangt een toegangsbewijs. Zonder toegangsbewijs is het niet mogelijk om de tent te betreden. Houd deze dus goed bij u. Mocht u nog geen toegangsbewijs hebben ontvangen, dan kunt u contact opnemen met de zorgafdeling of begeleider.

Ontvangstruimte
De multifunctionele ruimte (naast het restaurant) fungeert maandag als verzamelruimte voor iedere voorstelling.

Het circus is mede mogelijk gemaakt door: Stichting Nationaal Ouderenfonds en het Stimuleringsfonds van Rabobank Enschede-Haaksbergen.

Terug naar overzicht

Deel dit item