Cliënten op vakantie naar of in een oranje gebied

24 jul 2020

Naast onze medewerkers zien we dat ook enkele cliënten de koffers pakken om te genieten van een lekkere vakantie. In eigen land of over de grens.

Om elkaar te beschermen tegen het corona virus verzoeken wij de cliënten om zich – net als onze medewerkers – voor vertrek goed in te lezen in de maatregelen die op de plaats van bestemming gelden. Daarnaast geldt uiteraard ook voor hen dat zij zich houden aan de landelijke richtlijnen en ons beleid t.a.v. reizen naar gebieden die door het Ministerie van Buitenlandse Zaken als ‘oranje’ zijn of worden bestempeld:

  • Bij reizen naar een gebied of land dat oranje is, geldt dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken adviseert om alleen naar dit gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Bij terugkomst dient de cliënt 14 dagen in zijn/haar appartement in quarantaine te gaan.
  • Bij terugkomst uit een gebied of land dat in de tussentijd oranje is geworden, geldt dat de cliënt eerst 14 dagen in zijn/haar appartement in quarantaine dient te gaan.

Ontvangt de cliënt zorg van ons, dan blijft dit tijdens de quarantaine uiteraard gewoon doorgaan. Bij zorghandelingen waarbij 1,5 meter afstand niet mogelijk is, zal de medewerker persoonlijk beschermingsmateriaal dragen. Ongeacht of de cliënt wel of geen klachten heeft.

Terug naar overzicht

Deel dit item