Corona-uitbraak op de Eschpoort – afdeling Estrade

15 jun 2021

UPDATE 22.06.2021:

Isolatie afdeling Estrade (EP) m.i.v. vandaag opgeheven

Goed nieuws! Vandaag is de isolatie die gold op de afdeling Estrade vanwege de recente corona-uitbraak aldaar opgeheven. De besmette cliënten zijn klachtenvrij, en ook de testresultaten van de opnieuw geteste medewerkers zijn negatief.

Dat betekent dat de situatie op deze afdeling weer terug is naar ‘normaal’, dus naar de situatie zoals vóór de uitbraak. Bezoek is per vandaag dan ook weer gewoon welkom volgens de geldende richtlijnen.

 

15.06.2021

Afgelopen vrijdag is op de afdeling Estrade op locatie De Eschpoort een cliënt positief getest op corona. Na vervolgonderzoek onder de overige cliënten van deze afdeling bleek dat van de 15 cliënten in totaal 9 mensen positief getest zijn.

Hoewel alle cliënten op deze afdeling (minimaal 1 keer) gevaccineerd zijn en geen ziekteverschijnselen vertonen, is een groot deel dus tóch  besmet geraakt. Gelukkig heeft het overgrote merendeel van deze groep geen of slechts milde klachten. Ook zijn twee medewerkers van deze afdeling positief getest. De overige collega’s uit het team zijn inmiddels ook getest en daarbij is het wachten nog op de uitslag.

De bron van deze uitbraak is niet bekend. Samen met de GGD en arts microbioloog doet Liberein er alles aan om deze uitbraak in zo goed mogelijke banen te leiden én te herleiden.

Ook worden de niet besmette cliënten op donderdag 17 juni (dag 5 na het constateren van positieve besmettingen) nogmaals getest. Uit voorzorg is bezoek op deze afdeling in ieder geval t/m donderdag niet mogelijk. Alle 1e contactpersonen van de betrokken cliënten zijn hiervan op de hoogte gebracht.

De besmette bewoners van de afdeling worden op dit moment conform protocol en de landelijke richtlijnen geïsoleerd verzorgd.

Terug naar overzicht

Deel dit item