Corona-update n.a.v. de persconferentie van 02.11.2021

04 nov 2021

N.B. De persconferentie van vrijdag 12 november heeft niet geresulteerd in aanvullende maatregelen binnen Liberein. Hieronder vind u dan ook het actuele beleid gebaseerd op de maatregelen zoals die vanuit de rijksoverheid zijn afgekondigd in de persconferentie van 2 november.

 

De besmettingsaantallen rondom corona lopen de laatste tijd weer sterk op. Ook in de regio Twente zien we de laatste weken een aanzienlijke stijging. Daarom, en ook naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 2 november, worden de coronamaatregelen binnen Liberein als volgt aangescherpt:

 • Dragen mondneusmaskers

Het dragen van een chirurgisch mond-neusmasker in de openbare ruimtes van onze locaties is met ingang van 4 november weer verplicht voor bezoekers en medewerkers. Ook in het appartement of op de kamer van de cliënt geldt voor bezoek deze mondkapjesplicht. Bij een kopje koffie mag het masker uiteraard kort af. In het restaurant is een masker niet nodig. Hier wordt namelijk de 1,5m afstand van elkaar weer gewaarborgd. Dit is in lijn met de maatregelen zoals die vanuit de rijksoverheid vanaf zaterdag 7 november gelden.

 • Afstand houden: 1,5 meter is weer de norm

De onderlinge afstand van elkaar gaat binnen heel Liberein met ingang van donderdag 4 november weer terug naar de veilige afstand van 1,5 meter.

 • Groepsactiviteiten

Bij groepsactiviteiten is de grootte van de ruimte bepalend voor het maximum aantal deelnemers, dit  met inachtneming van de 1,5 meter afstand van elkaar. Dat betekent dat de groepsgroottes kleiner zullen worden, en dat onze cliënten wellicht helaas minder vaak gebruik zullen kunnen maken van sommige activiteiten.

 • Feestjes, jubilea, etc.

Gezien de bekende risico’s is het tot nader order niet mogelijk feestjes en andere gelijksoortige bijeenkomsten te organiseren binnen onze locaties. Feestjes die reeds gepland staan zullen dan ook helaas moeten worden geannuleerd.

 • QR-code (nog) niet nodig

Vooralsnog gaan wij in onze restaurants geen check doen op de bekende QR code / corona toegangsbewijs. Liberein volgt hierin het regionale beleid dat wij samen met onze collega VVT-instellingen gaan vaststellen.

 

En verder

De bekende hygiëne-afspraken blijven natuurlijk te allen tijde belangrijk:

 • We schudden geen handen;
 • We wassen onze handen goed;
 • We houden te allen tijde minimaal 1,5 meter afstandvan elkaar;
 • Het dragen van een chirurgisch mond-neusmasker is verplicht voor bezoekers en medewerkers in de openbare ruimtes van onze locaties en in het appartement of kamer van de cliënten;
 • Ventileer zo veel en vaak mogelijk;
 • Heeft u klachten die mogelijk op corona wijzen? Stel uw bezoek dan even uit en laat u testen via de GGD.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust aan een van onze medewerkers.

Terug naar overzicht

Deel dit item