Corona-update n.a.v. de persconferentie van 14.09.2021

24 sep 2021

Naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 14 september j.l. willen wij u bij deze informeren over  de maatregelen zoals die binnen Liberein vanaf zaterdag 25 september a.s. van kracht zullen zijn binnen onze locaties.

  • Gebruik mond-neusmaskers

Voor u als bezoeker vervalt het dringend verzoek om binnen de 1,5 meter van elkaar een mond-neusmasker te dragen. Binnen Liberein blijft het gebruik van mond-neusmaskers voor medewerkers wél verplicht wanneer het gaat om intensief contact binnen de 1,5 meter van de cliënt.

  • Dagbesteding

Met ingang van 25 september wordt het aantal deelnemers van de dagbesteding weer teruggebracht naar de “pre-corona” aantallen. Op deze manier kunnen wij weer meer mensen ondersteunen bij het hebben van een fijne en zinvolle invulling van hun dag. Voor onze medewerkers geldt hierbij wel dat bij intensief contact met de deelnemers binnen de 1,5 meter het dragen van een mond-neusmasker verplicht is.

De maximum groepsgrootte is in alle gevallen 50 personen.

  • Maximum aantal personen in de restaurants blijft voorlopig ongewijzigd

Om onze kwetsbare cliënten zo goed mogelijk te blijven beschermen laten wij het maximum aantal personen in de restaurants vooralsnog ongewijzigd. Dat betekent dat er maximaal 50 personen (cliënten en bezoekers) tegelijk van het restaurant gebruik kunnen maken.

Dit maximum van 50 personen geldt ook voor feesten en jubilea van onze cliënten.

Onze restaurants vallen niet onder de horeca zoals benoemd in de persconferentie. Daarom is voor een bezoek aan onze restaurants geen coronatoegangsbewijs vereist.

  • Op stap met uw naaste, maar hoe zit dat met de QR-code?

Wanneer u of een van onze medewerkers of vrijwilligers een uitje wil maken met uw naaste en bijvoorbeeld gezellig ergens een kopje koffie wil drinken, dan zal ook uw naaste een QR-code moeten laten zien om toegang te krijgen tot de horeca.

Daarom willen wij u graag vragen om er – indien gewenst – voor te zorgen dat uw naaste beschikt over deze QR-code. Liberein kan deze QR-code niet voor uw naaste regelen omdat deze immers alleen verkregen kan worden met de DigiD van uw naaste, en die is vanuit privacy oogpunt bij ons niet bekend.

Mocht uw naaste niet beschikken over een smartphone, dan is een QR-code op papier is gelukkig ook gewoon mogelijk. Meer informatie daarover staat op de website: https://coronacheck.nl/nl/print/

 

Tot slot wijzen wij u graag nogmaals op de bekende hygiëne-afspraken; deze blijven natuurlijk ook belangrijk:

  • We schudden geen handen;
  • We wassen onze handen goed;
  • We houden gepaste afstand van elkaar;
  • Voor medewerkers geldt dat bij intensief contact binnen een afstand van 1,5m een chirurgisch mond-neusmasker verplicht blijft (tenzij het werkzaamheden bij/met coronapatiënten/-verdachten betreft. Dan zijn FFP2 maskers voorgeschreven);
  • Heeft u klachten? Stelt u dan uw bezoek uit en laat u zo snel mogelijk testen via de GGD

 

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd. Mocht u toch nog vragen hebben, stelt u deze dan gerust aan een van onze medewerkers.

Terug naar overzicht

Deel dit item