Culturele Zondag in en rondom locatie Ariënshuis

23 mei 2017

Aanstaande zondag (28 mei) vindt de tweede Culturele Zondag van dit jaar plaats. Voor deze editie is de verbinding met Duitsland opgezocht. Geheel in lijn met het thema ‘Twentse Grenze’, wordt het evenement op een paar meter van de grens tussen Gronau en Glanerbrug georganiseerd. In en rondom locatie Ariënshuis van Liberein.

Evergreens in Brasserie De Refter
In het restaurant van locatie Ariënshuis klinken de tonen van Nederlandse, Duitse en Engelse evergreens van het duo de Gema’s. Het duo bestaat uit tweelingbroers die al sinds de jaren ’50 met elkaar optreden. Ook muzikant René Elenbaas, alias de Troubadour, zal zijn evergreens ten gehore brengen in het restaurant.

De geschiedenis van Glanerbrug in de foyer van Ariënshuis
In de foyer van locatie Ariënshuis wordt de geschiedenis van Glanerbrug in beeld gebracht. De expositie toont foto’s van de grensovergang van heel vroeger tot aan de jaren zeventig. Deze foto’s komen uit de collectie van de Historische Kring Glanerbrug, evenals de krantenberichten over de lucratieve maar verboden smokkelactiviteiten. Hierbij zit ook een redacteur en schrijver die gedetailleerd vertelt over de smokkelverhalen.

Brasserie De Refter is uiteraard ook geopend. Zij hebben deze dag een speciale aanbieding; een sorbet of een kopje koffie (incl. slagroomgebak) voor slechts € 3,-

De Culturele Zondag vindt plaats op 28 mei van 13.00 tot 17.00 uur. Alle optredens en exposities zijn gratis te bezoeken. Voor de workshops wordt soms een kleine bijdrage gevraagd. Het volledige programma van de Culturele Zondag staat op www.culturelezondagenschede.nl. U kunt de programmaflyer ook hier bekijken.

We zien u graag aanstaande zondag.

Terug naar overzicht

Deel dit item