Cursus Omgaan met dementie van start

03 mei 2018

Cursus psycho-educatie voor mantelzorgers van start

Uw familielid heeft dementie en wil graag zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Vaak is dat mogelijk dankzij de zorg en begeleiding die u als mantelzorger geeft. Onze ervaring heeft geleerd dat de mantelzorger echter ook behoefte heeft aan ondersteuning.

In de cursus ‘omgaan met dementie’ krijgt u tips, informatie en adviezen over hoe om te gaan met dementie. Onderwerpen als contact maken en aansluiten bij de belevingswereld komen aan bod. Maar we staan ook stil bij hoe u omgaat met emoties, van uw familielid maar ook met uw eigen emoties.

In deze cursus maakt u zich vaardigheden in het omgaan met dementie eigen. Na afloop van de cursus heeft u meer inzicht in uw eigen handelen en kunt u dit aanpassen waardoor u het vaak beter vol kunt houden. De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur. Elke bijeenkomst heeft een eigen programma. De cursus wordt gegeven door een maatschappelijk werkende en een gezondheidszorgpsycholoog van Liberein.

Informatie in het kort
Voor:
partners en/of familieleden van mensen met dementie
Duur: 8 bijeenkomsten van 1,5 uur
Groepsgrootte: Maximaal 10 personen
Waar: Liberein, locatie Bruggerbosch
Data*: 9 mei, 16 mei, 23 mei, 30 mei,6 juni, 20 juni, 27 juni en 4 juli 2018
*De cursus start bij voldoende deelnemers.

Meer informatie of aanmelden?
Aanmelden of heeft u nog vragen? U kunt contact opnemen met Elvira Raddatz; maatschappelijk werk van Liberein. U kunt haar mailen: elvira.raddatz@liberein.nl of telefonisch contact op nemen via: 053 482 66 88.

 

Terug naar overzicht

Deel dit item