Cursus omgaan met dementie

20 sep 2018

Het aantal mensen met dementie die thuis blijven wonen neemt toe. Ook samen wilt u het graag zo lang mogelijk thuis vol houden. Dit kan, door de zorg en begeleiding die u als mantelzorger geeft. En dat is mooi, want we blijven natuurlijk allemaal het liefst zo lang mogelijk in onze eigen vertrouwde omgeving wonen. Maar dit betekent ook dat er veel wordt gevraagd van de mantelzorger. Onze ervaring heeft geleerd dat óók mantelzorgers behoefte hebben aan ondersteuning. Daarom starten wij binnenkort, in onze locatie Bruggerbosch, met de cursus ‘Omgaan met dementie’.

Cursus ‘Omgaan met dementie’
Een cursus die niet alleen informatie en praktische handvaten geeft, maar waarbij we ook aandacht hebben voor emoties, van uw familielid of partner met dementie en die van u als mantelzorger. Met behulp van de verschillende onderwerpen gaat u in gesprek met anderen, worden verhalen gedeeld en is er steun van andere mantelzorgers. U maakt tenslotte hetzelfde door. Kortom, een zeer nuttige cursus die u informatie, tips en handvaten geeft om beter om te kunnen gaan met iemand met dementie. Waardoor u het thuis (nog) beter vol kunt houden.

De cursus bestaat uit acht bijeenkomsten. Deze vinden iedere woensdagochtend plaats van 10.30 uur tot 12.00 uur in locatie Bruggerbosch. De ochtenden staan onder begeleiding van Laura Pranger (psycholoog) en Elvira Raddatz (maatschappelijk werker) van Liberein. De bijeenkomsten vinden één keer in de week plaats.

Tweede cursusgroep start 22 oktober
Naar aanleiding van de belangstelling start er op 22 oktober een tweede groep. Voor deze groep geldt dat de acht bijeenkomsten plaats vinden op de maandagmiddag van 13.30 tot 15.00 uur. Aanmelden kan tot 20 oktober.

Bent u enthousiast? Meld u zich direct online aan.
Voor meer informatie kunt u op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur ook contact opnemen met de cursusleidsters Laura Pranger (psycholoog) of Elvira Raddatz (maatschappelijk werker). Deelname is volledig gratis.

Laura Pranger                                   Elvira Raddatz

M 06-14975585                               M 06-14975567

@ laura.pranger@liberein.nl              @ elvira.raddatz@liberein.nl

Terug naar overzicht

Deel dit item