De druk op de wijkverpleging is groot. Lees hier hoe jij kunt helpen

18 feb 2021

De druk op de zorg is groot. Jouw huisarts, de ambulancedienst, het ziekenhuis, de wijkverpleging en de verpleeghuizen hebben je nodig. Wijkverpleegkundige Pam Rolink over hoe jij de druk op de wijkverpleging kunt verlichten:

Wijkverpleegkundige Pam Rolink | Foto: Reinier van Willigen

“De druk op de wijkverpleging is groot. Ook wij raken besmet en moeten in quarantaine. We zien meer cliënten, de zorgmomenten zijn korter en alleen de hoognodige medische zorg kan nog worden gegeven. Daarom stellen we nu sneller en vaker de vraag wat de mantelzorger, naaste of een familielid kan doen voor de cliënt. Daarnaast maken we steeds meer gebruik van de technologie in de zorg, door bijvoorbeeld een tablet kunnen we ook via beeldbellen zorg op afstand leveren.

We roepen mensen op om klachten gerelateerd aan het coronavirus niet te onderschatten. Meld het voordat we langskomen als je in contact bent geweest of klachten hebt. We dragen liever een pak, dan dat we risico lopen en daardoor anderen niet meer zouden kunnen helpen.
Maar ook; blijf fit! Het verloop van het virus en herstel is bij iedereen anders, maar het is altijd goed om fit te blijven. Dat werkt preventief in de volle breedte, je hebt dan ook minder snel andere zorg nodig. Loop bijvoorbeeld stukjes door de tuin, blijf niet in de stoel zitten.”

We vragen mensen ook om na te denken wanneer ze op bezoek zijn om te kijken of daarna de hulp van de wijkverpleging nog nodig is en anders ons af te bellen. Dit scheelt kostbare tijd voor ons. De mantelzorger kan altijd in overleg over de zorg met de wijkverpleging; wie doet wat en wat is er nodig?”

Help jij ons zorgen? Kijk voor meer informatie op www.acutezorgeuregio.nl/helponszorgen

#noaberzorg #helponszorgen

Terug naar overzicht

Deel dit item