De versoepelde aanvullende maatregelen per 15 juni a.s.

12 jun 2020

Naast de bezoekersregeling gelden per 15 juni de volgende aanvullende maatregelen.

 

ALGEMENE REGELS
Om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk tegen te gaan houden we ons allemaal aan de volgende maatregelen:

  • We schudden geen handen
  • We wassen onze handen goed
  • Waar mogelijk houden we minstens 1,5 meter afstand van elkaar

Thuisblijven intramurale cliënten
De zelfstandig functionerende bewoners mogen zonder restrictie naar buiten. Voor de overige bewoners geldt dat zij onder begeleiding van bezoekers of verzorgend personeel naar buiten kunnen.

Bezoek van externen voor specifieke functies
Eerstelijnsbehandelingen en andere dienstverlening van derden (bijvoorbeeld kappers- en niet medische pedicurebehandelingen) mogen vanaf 15 juni weer op locatie plaatsvinden.

Dagbehandeling, dagbesteding en ontmoetingscentra
Activiteiten kunnen op een verantwoorde en veilige wijze op de verschillende locaties worden gedaan. De hygiënemaatregelen en social distancing moeten worden gerespecteerd, waardoor het aantal deelnemers eventueel moet worden beperkt.

Kapsalons en pedicures
De kappers en pedicures mogen vanaf 15 juni, behalve cliënten van de locatie, ook weer externe bezoekers behandelen. Dit uitsluitend op afspraak.

Kerkdiensten
Alle kerkdiensten mogen weer gehouden worden, echter er mag niet gezongen worden en er geldt een maximale groepsgrootte van 30 personen (tot 1 juli).

Coronapagina
De speciale coronapagina wordt per vandaag offline gehaald. Als er nieuws is, wordt dit weer gewoon als nieuwsbericht geplaatst.

Vrijwilligers
Vrijwilligers zijn van groot belang voor het invullen van een prettige dag voor onze bewoners. Zij zijn dan ook van harte welkom in Liberein. Als zij echter neusverkoudheid, keelpijn, hoestklachten en/of koorts hebben moeten zij thuis blijven.

Ook vrijwilligers vragen we zich te melden als zij tot de kwetsbare doelgroep behoren. Ook ouderen > 70 jaar behoren hiertoe. Deze vrijwilligers mogen voor zichzelf beoordelen of ze nog thuis blijven of het vrijwilligerswerk weer oppakken.

Crisisteam
Met ingang van volgende week is het crisisteam opgeschort. We blijven de ontwikkelingen rond het coronavirus uiteraard nauwlettend in de gaten houden. Indien er weer aanleiding tot is, zal het crisisteam weer worden opgestart.

Kuierlijn voorlopig nog tot 1 juli actief
Bij al onze gesloten locaties is voor het raam en aan de binnenzijde van het gebouw een microfoon geplaatst.
Hierdoor kunt u uw dierbare horen en zien, gescheiden door het glas om het veilig te houden.

Wilt u hier ook gebruik van maken op een van onze locaties? Dat kan uiteraard. Belt u dan even, tussen 09.00 en 18.00 uur met ons contactcentrum op 0800-0139. Onze collega’s kunnen de afspraak dan vervolgens met u inplannen.

Belangrijk: Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren.

U heeft ongeveer 30 minuten om gezellig met elkaar te kuieren. De tijden waarvoor u zich kunt aanmelden zijn ieder half uur van 9.00 tot 11.30 uur en van 13.30 – 16.00 uur. Op locatie De Eschpoort kunt u ook nog tussen 18.30 en 20.00 uur komen kuieren.

Luisterend oor voor mantelzorgers
Ook nu we weer stapsgewijs teruggaan naar het ‘nieuwe normaal’ blijven onze mantelzorgondersteuners voor u klaar staan. Want deze coronacrisis is erg ingrijpend. Voor iedereen in Nederland, maar zeker ook voor diegene die bij de zorg betrokken zijn. Iedereen binnen Liberein is met volle inzet bezig om de zorg zo goed mogelijk gestalte te geven. Onze cliënten die zorg ontvangen, en bij ons in een van onze huizen verzorgd of verpleegd wordt, en zij die in de thuissituatie zorg van Liberein ontvangen, proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar we willen de mantelzorgers ook niet vergeten.

Als u behoefte heeft aan een gesprek met iemand om uw zorgen kenbaar te maken, weet dan dat onze mantelzorgondersteuners ook voor u een luisterend oor kunnen en willen bieden.

Via de mail zijn zij bereikbaar op mantelzorgondersteuning@liberein.nl, of belt u met het contactcentrum, dan verbinden zij u door. Als dat niet mogelijk is kunnen zij uw gegevens aan ons doorgeven en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar overzicht

Deel dit item