Even fijn samen buiten zijn

08 jun 2018

Vrijdagochtend 8 juni verzamelden tientallen cliënten en medewerkers zich in het restaurant in De Eschpoort voor een gezamenlijke wandeling naar kinderboerderij Erve ’t Wooldrik.

Aandacht voor welzijn
Niet alleen zorgmedewerkers hebben aandacht voor het welzijn van bewoners, maar ook collega’s vanuit ondersteunende disciplines kunnen iets liefdevols betekenen. Zo dacht Miranda Wiehink er over. Miranda is allround horecamedewerker in het restaurant in De Eschpoort en initiatiefneemster. Ze ging persoonlijk langs de kantoren om zoveel mogelijk collega’s op te trommelen. En met succes. Uiteindelijk sloten meer dan 100! cliënten en medewerkers, van Liberein, aan voor de wandeling naar kinderboerderij Erve ’t Wooldrik. Waaronder Elo Gramsbergen, Raad van Bestuur van Liberein.

Ondanks dat de kinderboerderij nog nooit zoveel bezoekers tegelijkertijd had ontvangen, was het erg gezellig en genoten cliënten en medewerkers zichtbaar van het uitje. Ook de dieren waren blij met de vele aandacht die ze kregen.

Warm onthaal
Bij terugkomst in De Eschpoort stond er een uitgebreid taartenbuffet klaar. Onder het genot van een kopje koffie en heerlijk gebakje werd nog gezellig nagepraat. Vervolgens ging iedereen weer met een fijn gevoel en glimlach op het gezicht naar zijn/haar woning of werkplek. Voor herhaling vatbaar!

Fooienpot overhandigen
Achter het bezoek aan de kinderboerderij zat meer dan alleen een welzijnsactiviteit. De medewerkers van het restaurant in De Eschpoort hebben hun ontvangen fooien van de afgelopen weken opgespaard en overhandigden de opbrengst aan de kinderboerderij. Met deze gift kan Erve ’t Wooldrik verder investeren in de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers. Een mooi gebaar.

Mede namens de cliënten en medewerkers, bedanken wij Miranda Wiehink voor dit prachtige initiatief. Iedereen heeft genoten!

1Twente (voorheen TV Enschede FM) heeft een reportage gemaakt van de wandeling. Deze wordt op televisie (KPN kanaal 50, Ziggo op kanaal 40 of 6) op vrijdag 8 juni vanaf 18.00 uur uitgezonden en daarna ieder uur herhaald. Het item is na 18.00 uur ook te bekijken via internet: https://www.youtube.com/user/TVEnschede

Terug naar overzicht

Deel dit item