Fit voor werk: trainen voor de marathon

17 apr 2018

Hoe hardlopen helpt bij 7 kilometer lopen op je werk

Monique, Cindy en Ans. Alle drie werken ze op de Kolibrie, een van de afdelingen van Liberein waar zorg geboden wordt aan mensen met dementie. Daarnaast trainen ze sinds begin van dit jaar, samen met 27 collega’s, voor de Enschede Marathon. Iedere twee weken vindt er een hardloopclinic plaats en tussendoor trainen ze ieder voor zich voor de vijf kilometer. Niet om de snelste tijd neer te kunnen zetten, maar om óók na de marathon een lekker stuk te kunnen hard­lopen naast hun baan in de zorg.

Zorgen en hardlopen is juist heel goed te combineren!
Voor een zorgmedewerker is zeven tot acht kilometer lopen op een dag geen uitzondering. “Natuurlijk heb je na een dienst niet altijd puf meer. Maar juist door het trainen is het veel minder zwaar en gaat het een stuk makkelijker” zo vertelt Monique enthousiast. “Het trainen maakt je echt fitter,” vult Ans aan. Op de Kolibrie wordt 24/7 zorg geboden en dat zorgt voor onregelmatige diensten. Juist daar­om is hardlopen ideaal. “Je kunt altijd en overal gaan. Heb je tijd voor een halfuur­tje? Dan ga je een halfuur. De vrijheid om dat zelf te kunnen bepalen vind ik heerlijk” aldus Cindy. Tegelijkertijd erkennen de dames dat het ook een valkuil kan zijn. Het weer is te slecht, geen zin of geen tijd, er is altijd een excuus te vinden. Gelukkig zijn er gemeenschappelijke trainingen. Het is een stok achter de deur, vertellen ze. “Als je niet bij de training bent word je gemist. En het is ook leuk! Je leert er meer collega’s door kennen en tijdens de mara­thon is dat natuurlijk fijner lopen.”

Extra support
Bijkomend voordeel voor de dames is dat ook de bewoners kunnen meegenieten. De afdeling Kolibrie bevindt zich eigenlijk in Ariënsstaete, maar door een verbouwing is de afdeling tijdelijk gevestigd in De Eschpoort aan de Boulevard 1945. De bewoners hebben daardoor een uitstekend plekje, met uitzicht op de start en finish van de dames en de 50 (!) deelnemers van Liberein.

Bereikbaarheid tijdens de Enschede Marathon
De 50e editie van de Enschede Marathon vindt a.s. zondag 22 april plaats in Enschede. Een aantal van onze locaties kunnen daardoor (tijdelijk) slechter te bereiken zijn. Een overzicht van de route en de doorsteekmogelijkheden, onder begeleiding van verkeersregels vindt u op www.enschedemarathon.nl/bereikbaarheid.

Liberein wenst alle lopers veel succes!

 

Terug naar overzicht

Deel dit item