Gedeeltelijke versoepeling bezoekregeling – per 9 maart 2021

09 mrt 2021

Tijdens de persconferentie van gisteravond, maandag 8 maart, is aangegeven dat gevaccineerde bewoners van verpleeghuizen met ingang van vandaag in plaats van 1 bezoeker per dag nu 2 bezoekers per dag mogen ontvangen. Dat is voor veel van onze cliënten en ook voor hun naasten erg goed nieuws!

Dat betekent dat vanaf vandaag, dinsdag 9 maart, de gevaccineerde bewoners van Liberein*)  gedurende de dag tussen 10.30 en 20.00 uur max. 2 bezoekers kunnen ontvangen. Dat mag 1 x per dag zijn maar ook meerdere keren per dag, echter nooit meer dan 2 verschillende bezoekers per dag. Het aantal bezoekers per cliënt wordt bij binnenkomst bij de entree van de locatie genoteerd.

*) Ook op de cohortafdeling De Brink mogen nu 2 bezoekers komen in plaats van 1. De bezoekdagen en -tijden blijven daar ongewijzigd, dus enkel op afspraak op zaterdag en zondag tijdens de aangegeven bezoekuren.

Een deel van onze bewoners valt niet onder de verpleeghuisarts, maar onder de eigen huisarts. Voor deze groep bewoners is het voor Liberein om die reden niet inzichtelijk wie wel en wie mogelijk (nog) niet gevaccineerd is. Valt uw naaste in deze laatste groep van niet gevaccineerde bewoners, dan doen wij een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid om in dat geval het bezoek – conform de regels van de overheid – te beperken tot 1 bezoeker per dag.

Van belang blijft hierbij wel, dat we samen de maatregelen blijven opvolgen. We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: ook na vaccinatie kunnen mensen besmet worden en/of besmettelijk zijn voor anderen.

Daarom houden we ons in ieder geval nog steeds allemaal aan de volgende maatregelen:

  • Geen handen schudden
  • Regelmatig en goed de handen wassen
  • Last van de bekende klachten? Blijf dan thuis
  • Houd 1,5 meter afstand
  • Iedere cliënt mag per dag max. 2 bezoekersontvangen
  • Medewerkers en bezoekers dragen te allen tijde een chirurgisch mondneusmasker
  • Handen desinfecteren bij binnenkomst en bij vertrek

Omdat de situatie onvoorspelbaar is en blijft, wordt bovengenoemd beleid wekelijks binnen het crisisteam van Liberein geëvalueerd. Daarbij wordt gekeken of het geldende beleid past bij de actuele situatie van dat moment.

Mocht er aanleiding zijn bovengenoemd bezoekbeleid te wijzigen, dan wordt u als 1e contactpersoon hierover schriftelijk geïnformeerd. Het actuele beleid is ook altijd terug te vinden op onze website.

Wij danken u bij voorbaat hartelijk voor uw begrip en voor uw medewerking.

Terug naar overzicht

Deel dit item