Geen besmette eieren bij Liberein

07 aug 2017

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft vorige week consumenten gewaarschuwd om witte eieren met bepaalde codes niet te eten omdat het gehalte van de schadelijke stof fipronil daarin zodanig hoog is dat consumptie een acuut gevaar oplevert voor de volksgezondheid. Het gaat om eieren van één producent. Alle eieren worden teruggehaald uit de winkels en consumenten zijn geadviseerd besmette eieren weg te gooien. De lijst met codes staat op de website van de NVWA.

Eieren binnen Liberein
De eieren die Liberein gebruikt en de voedingsproducten waarin eieren verwerkt zijn, zijn door onze leverancier Huuskes (tot op heden) 100% veilig verklaard en vrij van Fipronil.

De komende periode
De NVWA onderzoekt nog bedrijven waar eerder dit jaar het middel Fipronil kan zijn toegediend. Deze bedrijven zijn geblokkeerd en mogen geen eieren, kippen of mest afvoeren. Als monsters uitwijzen dat de eieren geen Fipronil bevatten, dan worden deze bedrijven weer vrij gegeven en kunnen ze weer eieren leveren. Wanneer de NVWA wel Friponil aantreft, blijven de bedrijven geblokkeerd en worden deze eieren teruggehaald en vernietigd. De gegevens van de onderzoeken worden gepubliceerd op de website van de NVWA en vanzelfsprekend houd Liberein dit samen met Huuskes nauwlettend in de gaten.

Meer informatie over de codes en de vragen en antwoorden over de met fipronil besmette eieren vind u op de website van www.nvwa.nl.

Terug naar overzicht

Deel dit item