Heeft u een brief van het RIVM ontvangen, maar is uw naaste al wel gevaccineerd?

23 apr 2021

Dat kan inderdaad. Er zit namelijk een tijdspanne tussen het daadwerkelijk vaccineren en de registratie daarvan bij het RIVM.

Als VVT-instelling is Liberein verantwoordelijk voor de vaccinatie van onze intramurale cliënten met behandeling. Deze vaccinatie geven wij door via de zogenaamde BRBA-registratie aan het RIVM.

Deze registraties worden echter collectief doorgegeven na afloop van het totale vaccinatieprogramma. Het kan dus zo zijn dat het RIVM onze registraties nog niet ontvangen of verwerkt heeft.

 

Registratie loopt achter

Bovenstaande wordt bevestigd door drs. Jaap van Delden, programmadirecteur COVID-19 vaccinatieprogramma bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (bron: RTL Nieuws):

Van Delden geeft tegen de krant toe dat de overheid niet precies weet hoeveel prikken er tot nu toe zijn gezet, omdat de registratie van de vaccinatie bij huisartsen en in zorginstellingen fors achterloopt.

“Ja, dat is lastig. Er zit gewoon marge in dat getal, dat zou ik zelf natuurlijk ook liever anders zien. Schattingen zijn niet zo comfortabel. Je werkt liever met registraties,” zegt Van Delden.

 

In de brief staat dan ook aangegeven: Heeft u al een vaccinatie tegen Corona gehad? Dan mag u deze brief weggooien’

Indien uw naaste dus al is gevaccineerd, dan kunt u de brief van het RIVM als niet verzonden beschouwen.

Terug naar overzicht

Deel dit item