Huurderscommissie: herkenbaar aanspreekpunt voor huurders van Liberein

07 okt 2022

Ook mensen die huren bij één van de locaties van Liberein praten mee over het lokale beleid van de organisatie. Zij worden vertegenwoordigd door de huurderscommissie. Binnen Liberein zijn er drie huurderscommissies: Ariënsstaete, Florapark en Korteland. Ben Steenkamp, voorzitter huurderscommissie locatie Ariënsstaete: ‘Net als een Cliëntenraad is het hebben van een Huurderscommissie van groot belang voor de bewoners van de diverse locaties binnen Liberein’.

Opkomen voor de belangen van huurders

De huurderscommissie kan helpen bij verschillende vragen van bewoners. Of het nu gaat over de woonomgeving, het wooncomplex op zich, het onderhoud of de energiekosten.

De mensen in de huurderscommissie zijn een herkenbaar aanspreekpunt voor bewoners en gaan waar nodig in overleg met verschillende partijen om antwoorden te krijgen of zaken op te lossen.

Samen met de centrale cliëntenraad werkt de huurderscommissie aan een goed woonklimaat op alle locaties, voor alle bewoners. Ben Steenkamp: ‘Wij als vertegenwoordiging van de bewoners kunnen iets betekenen bij de diverse vraagstukken die er leven onder bewoners. Het is goed om mee te denken en praten.’

Rosan van Beek, beheerder verhuurzaken: ‘We zijn net gestart en hebben al veel onderwerpen op tafel liggen waar we mee aan de slag kunnen. Een belangrijk punt wat vrij snel duidelijk werd was communicatie. Huurders willen graag weten wat er op hun woonplek speelt. Daarnaast willen ze gehoord en goed geïnformeerd worden. Ik hoop dat ik hier, samen met de leden uit de huurderscommissies aan bij kan dragen’.

huuderscommissie liberein

Terug naar overzicht

Deel dit item