Klein gebaar met grote betekenis

19 jun 2019

Vorige week vrijdag (14 juni) gingen weer meer dan 100 cliënten, collega’s en vrijwilligers van locatie De Eschpoort er samen op uit voor een wandeling naar de kinderboerderij. Medewerkster Miranda van het restaurant in De Eschpoort, heeft de wandeling vorig jaar voor het eerst met succes georganiseerd. Ze merkte dat sommige cliënten niet tot nauwelijks meer buiten komen. “We willen ze graag iets leuks geven om naar uit te kijken. Mensen uit hun huis halen en naar buiten gaan”, vertelt ze. Dat is zeker gelukt. Een klein gebaar met een grote betekenis.

Met gele hesjes en een enkele fietspomp in de aanslag (in het geval van een lekke rolstoelband) trok de stoet in een honderden meters lange colonne langs de Boulevard naar de kinderboerderij in het Wooldrikspark. Daar werden vervolgens de dieren uitgebreid geknuffeld en gevoerd met lekkere ‘snoepjes’.

Na een wandeling van ca. 1,5 uur arriveerde de stoet weer bij De Eschpoort, waar een uitgebreid taartenbuffet stond te wachten. Met een kop koffie en een heerlijk stuk gebak genoot men gezamenlijk na van een mooie ochtend.

De Tubantia was aanwezig en heeft er een artikel over geschreven: https://www.tubantia.nl/enschede/de-eschpoort-neemt-ouderen-mee-op-pad-in-enschede-klein-gebaar-met-grote-betekenis~a1604c28/

 

Terug naar overzicht

Deel dit item