Kom op de koffie bij ontmoetingscentrum Binnenstad

01 jun 2017

Het ontmoetingscentrum is een plek waar mensen met een lichte tot matige vorm van dementie én hun mantelzorgers terecht kunnen voor ondersteuning en advies. Sinds begin mei bevindt Ontmoetingscentrum Binnenstad zich in de Zuiderspeeltuin. Iedereen is op woensdag 7 juni tussen 14.00 en 15.30 uur van harte welkom om er een kijkje te nemen. U kunt er uw vragen stellen bij de groepsbegeleider en kennismaken met de vrijwilligers. Om 14.00 uur wordt het ontmoetingscentrum officieel geopend. Inloop vanaf 13.30 uur.

Voorzien in behoefte
Veel ouderen wonen in de voor hen vertrouwde om­geving en willen dit nog zo lang mogelijk vol blijven houden. Met hulp van familie, mantelzorg en bij­voorbeeld professionele ondersteuning lukt dit vaak ook goed. Toch kan het gebeuren, dat iemand wat vaker dingen gaat vergeten en dat het gedrag gaat veranderen. Dit brengt onzekerheid met zich mee. Voor degene die het overkomt, maar zeker ook voor zijn of haar omge­ving. Vaak is er behoefte aan ondersteuning en bege­leiding. Praten met lotgenoten kan erg prettig zijn.

Ook welkom zonder indicatie
Ook wanneer er nog geen indicatie is gesteld kunnen mensen met een lichte tot matige vorm van dementie gebruik maken van de mogelijkheden die het ontmoetingscentrum biedt. Ook de mantelzorger kan er terecht voor informatie, begeleiding en advies.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hilde van der Molen: 06 14315476 of stuur een mail naar ocbinnenstad@liberein.nl

Adresgegevens
Het ontmoetingscentrum bevindt zich in de Zuiderspeeltuin, Kuipersdijk 83 in Enschede.

Terug naar overzicht

Deel dit item