Leerlingen Bonhoeffer zetten zich in voor cliënten Liberein

27 feb 2020

Op vrijdag 13 maart – de nationale vrijwilligers dag van NL Doet – steken zo’n 200 leerlingen van de derde  klassen van het Bonhoeffer college hun handen uit de mouwen om cliënten van Liberein te helpen. Renate Velthuis, stage-coördinator van het VMBO-onderwijs, zocht naar sociaal maatschappelijke activiteiten waarbij de leerlingen hun inzicht kunnen verruimen in verantwoordelijkheden naar hun medemens. In Ivonne Beets, coördinator vrijwilligers bij Liberein, vond ze een enthousiaste bondgenoot.

In vier van onze zes locaties en een aantal locaties waar dagbesteding plaatsvindt, maken de leerlingen die dag kennis met wat er achter de deuren van de zorgcentra gebeurt. En uiteraard dragen ze zelf ook hun steentje bij om de cliënten een leuke dag te bezorgen. Zo zullen ze oud Hollandse spelletjes met de bewoners spelen, bakken ze cup-cakes en zetten ze de nagels van vrouwelijke cliënten mooi in de lak. Ook zullen een aantal leerlingen zich nuttig maken door de terrassen op te ruimen en de omgeving schoon te maken.

De leerlingen zullen tussen 10.00 en 15.00 uur optrekken met de cliënten en bewoners. Renate Velthuis hoopt hierdoor met het Bonhoeffer College een voorbeeld te stellen: “Mijn wens is om met onze school echt iets neer te zetten en dat we jonge mensen enthousiast kunnen maken om een maatje te worden van een oudere, ook na 13 maart.” Bij Liberein juichen wij dit uiteraard van harte toe.

Toch zetten niet alleen de de derde klassers zich in voor onze cliënten. De leerlingen van de onderbouw (klas 1 en 2) gaan namelijk paaseitjes verkopen. De opbrengst hiervan wordt besteed aan een mooi doel binnen Liberein. Wat het doel precies gaat worden, wordt op een later moment bekendgemaakt.

Terug naar overzicht

Deel dit item