Liberein: een nieuwe bekende

14 feb 2017

Liberein: een nieuwe bekende
AriënsZorgpalet en Bruggerbosch zijn vanaf 14 februari samen Liberein. De beide organisaties hebben zich vanaf 1 januari al aan elkaar verbonden. Op Valentijnsdag, de dag van verbinding, werd de nieuwe naam bekend gemaakt. Liberein gaat zich samen sterk maken om meer te kunnen betekenen voor (met name) ouderen in Enschede.
Liberein
Liberein staat voor het streven naar pure levensvrijheid. Dat is uiteindelijk waar we voor willen staan” lichtte bestuurder Elo Gramsbergen in zijn toespraak toe. “Het logo stamt af van de Nautilus schelp. Deze schelp groeit vanaf de geboorte mee met het organisme en toont elk moment de vorm die het beste bij de levensfase past. Het symboliseert het willen zijn van een warm en vertrouwd (t)huis en aansluiten bij de unieke behoefte van onze cliënten.
Zoals geen ander
Liberein wil een organisatie zijn met een hart, waar de cliënt het vertrekpunt is van het handelen. “‘Wat vindt u belangrijk?’ Díe vraag staat steeds centraal. Als er thuiszorg wordt geleverd, als iemand bij ons woont of een bezoek brengt voor een behandeling of activiteit. We willen onze cliënten goed leren kennen en luisteren naar hun wensen. Zo bieden we de zorg en ondersteuning die zij prettig vinden, in elke fase van het ouder worden. Dat maakt ons zoals geen ander” zo vertellen Elo Gramsbergen en Murk Westerterp trots. Beide heren vormen gezamenlijk de Raad van Bestuur.

 

Vertrouwde namen en gezichten
Cliënten blijven zoveel mogelijk dezelfde vertrouwde namen en gezichten zien. Alle locatienamen van AriënsZorgpalet blijven behouden. Ook Bruggerbosch blijft als locatienaam bestaan. De huidige cliënten en bewoners hebben de keuze uit een breder aanbod van producten en diensten. Zij kunnen daardoor nog beter geholpen worden.

Voor ouderen in Enschede
De nieuwe organisatie combineert het beste van beiden. Liberein biedt een breed palet aan zorg, behandeling, welzijn, services en wonen voor (met name) ouderen in Enschede, in elke fase van het ouder worden. Inwoners van Enschede en omgeving kunnen er terecht voor thuiszorg, revalidatie maar ook een veilige woonomgeving en dementiezorg.

Het belangrijkste voordeel is dat er door de fusie veel extra kennis in huis is en de organisaties elkaar kunnen aanvullen. “Door het opzetten van een speciaal dementieteam voor thuiszorg kunnen we er voor zorgen dat mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Tijdige en juiste hulp en ondersteuning  kan het verschil maken” zo vertelt Murk Westerterp. Elo Gramsbergen vult daarbij aan: “We bieden ook mogelijkheden om echtparen, waarvan er één gaat dementeren, zo lang mogelijk zelfstandig samen te laten wonen in een veilige omgeving. Dit kan door gezamenlijk een appartement te hebben in een van onze locaties in Enschede”.

 

De weg naar 14 februari
De afgelopen maanden hebben cliënten, bewoners, medewerkers en vrijwilligers de kans gekregen om de nieuwe organisatie beter te leren kennen. Alle activiteiten die als doel hadden om met de organisaties kennis te maken kwamen op 14 februari opnieuw voorbij, waarna de nieuwe naam werd gepresenteerd. Zowel bewoners, medewerkers, vrijwilligers en genodigden keken in Bruggerbosch mee naar de onthulling van de nieuwe naam. Ook in andere locaties van AriënsZorgpalet volgende cliënten, familieleden en medewerkers de onthulling.

Wilt u ook de onthulling bekijken?
Klik dan hier

Terug naar overzicht

Deel dit item