Luisterend oor voor mantelzorgers

23 mrt 2020

Overal om je heen hoor je het woord ‘crisis’. En uiteraard vooral ‘coronacrisis’.…. Een crisis is een situatie die het leven van een mens helemaal overhoop gooit. Alles wat vanzelfsprekend was, is veranderd of dreigt te veranderen. Het tast je gevoel van veiligheid aan. Het is dus niet zo vreemd dat we nu het woord crisis gebruiken. Deze coronacrisis is erg ingrijpend. Voor iedereen in Nederland, maar zeker ook voor diegene die bij de zorg betrokken zijn. Iedereen binnen Liberein is met volle inzet bezig om de zorg zo goed mogelijk gestalte te geven. Onze cliënten die zorg ontvangen, en bij ons in een van onze huizen verzorgd of verpleegd wordt, en zij die in de thuissituatie zorg van Liberein ontvangen, proberen we zo goed mogelijk te ondersteunen. Maar we willen de mantelzorgers ook niet vergeten. Helemaal nu vanaf deze week onze locaties gesloten zijn voor bezoek, een besluit wat met veel moeite genomen is, om onze cliënten te beschermen.

We kunnen ons voorstellen dat dit voor u, als mantelzorgers erg moeilijk is. Waar u de zorg al gedeeltelijk uit handen moest geven, kon u in ieder geval nog regelmatig, en voor velen dagelijks of een aantal keer per week bij uw partner, vader of moeder langs. Als u behoefte heeft aan een gesprek met iemand om uw zorgen kenbaar te maken, weet dat onze mantelzorgondersteuners ook voor u een luisterend oor kunnen en willen bieden.

Via de mail zijn we bereikbaar op mantelzorgondersteuning@liberein.nl, of belt u met het contactcentrum, dan verbinden zij u door. Als dat niet mogelijk is kunnen zij uw gegevens aan ons doorgeven en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.

Terug naar overzicht

Deel dit item