Meedenken vanuit intense betrokkenheid bij de collega’s

04 okt 2022

Or liberein

De leden van de OR van Liberein voelen allemaal een intense betrokkenheid bij de collega’s in de organisatie. En vanuit dat gevoel willen wij graag meedenken met de richting die we als organisatie inslaan. Als OR-lid breng je professionele kennis en vaardigheden mee en pik je tijdens je ‘gewone werk’ signalen op van collega’s. Op die manier kunnen wij in de overleggen waarbij wij aansluiten ‘de medewerker’ zo goed mogelijk vertegenwoordigen. Het is goed dat er gebruik gemaakt wordt van de kennis en kunde van medewerkers om de koers van de organisatie te bepalen, want zo kunnen we direct kijken of beleid uitvoerbaar is en of er mogelijk bijgestuurd kan of moet worden.

Natuurlijk is dat niet altijd even makkelijk. Soms is het lastig om – vanuit onze individuele posities – breder te kijken naar de vragen en uitdagingen van de organisatie. Wat ons daarbij goed helpt, is dat we in elk geval ieder jaar een tweedaagse externe training volgen over de Wet op de Ondernemingsraden en over het functioneren van groepen. Kenmerkend voor de leden van de OR is dan ook dat we allemaal nieuwsgierig zijn en bereid zijn om ons voortdurend te ontwikkelen en te scholen.

Als de ondernemingsraad vroegtijdig aansluit in processen en bij veranderingen kunnen eventuele problemen verderop in het proces worden voorkomen. Veel mensen houden niet zo van veranderingen, maar als je weet dat er collega’s hebben mogen meedenken en inbreng hebben gehad, dan kunnen die veranderingen misschien wat makkelijker te accepteren zijn.

 

Terug naar overzicht

Deel dit item