Met 69 jaar nog actief in de Ondernemingsraad

18 sep 2017

Oudste OR-lid van Nederland zit in Ondernemingsraad van Liberein

Als 69-jarige nog werkzaam zijn als zorgmedewerker en vakbondsconsulent is al bijzonder te noemen, maar daarnaast ook nog lid zijn van de ondernemingsraad maakt het een unicum. Gert Posthuma, medewerker van Liberein en FNV, is dit jaar verkozen tot OR-lid van Liberein. Met zijn inmiddels 69 jaar, maakt hem dit één van de oudst zittende OR-leden van Nederland.

Vier jaar geleden mocht Gert met pensioen. Maar hij is nooit echt gestopt met werken. Hij bleef actief als zorgmedewerker en is 1e lijn vakbondsconsulent voor de FNV. Hij was actief in de OR van Bruggerbosch en met zijn jarenlange ervaring in de zorg en het arbeidsrecht twijfelde hij dan ook geen moment om zich begin van dit jaar verkiesbaar te stellen voor de Ondernemingsraad van Liberein.

Passie voor ouderenzorg en arbeidsrecht
De fusie tussen AriënsZorgpalet en Bruggerbosch en zijn passie voor de ouderenzorg waren voor Gert belangrijke drijfveren om zich verkiesbaar te stellen als OR-lid. “Ik wil erop toezien dat de harmonisatie naar aanleiding van de fusie goed verloopt voor onze medewerkers en cliënten. Zij moeten er beter van worden” aldus Gert. Alle medewerkers van voormalig AriënsZorgpalet en Bruggerbosch konden hun stem uitbrengen op de leden voor de OR van Liberein. Met zijn 27 dienstjaren is hij een bekend gezicht voor collega’s en weten collega’s wat ze aan hem hebben. “Als ik A zeg, zeg ik ook B. Ik ben een man van mijn woord”. Gert is ervan overtuigd dat dit hem heeft geholpen in de strijd om een plek.

Laatste kunststukje?

Ondanks zijn leeftijd heeft hij naast zijn flex-werk nog genoeg energie over om zich in te zetten voor de achterban en om zijn kennis, motivatie, enthousiasme en inzet te delen met de jongere generatie OR-leden. Of dit zijn laatste kunststukje is hangt af van zijn fysieke gesteldheid, zegt hij. Aan zijn motivatie zal het in ieder geval niet liggen!

De ondernemingsraad van Liberein bestaat uit 13 medewerkers die zich allemaal inzetten voor de belangen van hun meer dan 1 000 collega’s. Het jongste lid is 25 jaar en Gert sluit de rij met zijn 69 jaar.

Terug naar overzicht

Deel dit item