Nieuwe huisvesting voor cliënten Roombeek Liberein

19 okt 2017

Twaalf cliënten van locatie Roombeek krijgen in 2018 een nieuwe woonruimte. De kleinste locatie van Liberein zal daarmee na 12 jaar verdwijnen. Het pand, eigendom van De Woonplaats, krijgt een andere huurder. De sluiting van Roombeek past binnen de plannen van Liberein om op alle locaties zowel zorg als zelfstandig wonen met thuiszorg te kunnen combineren.

Wonen en zorg bij Liberein
Liberein streeft ernaar om alle cliënten een compleet pakket van wonen, zorg en dienstverlening te kunnen bieden. “Voor cliënten is het vaak niet prettig om van een senioren- of ouderenwoning naar een andere omgeving te moeten verhuizen op het moment dat zelfstandig wonen niet meer gaat. Door in de toekomst op al onze locaties beiden vormen te kunnen aanbieden, is dit niet meer nodig” zo licht Elo Gramsbergen, voorzitter Raad van Bestuur toe.

Zoektocht naar nieuwe locatie
De afgelopen periode is er contact gezocht met diverse partijen om het aanbod in Enschede te verkennen. Er is echter geen locatie gevonden die naadloos aansluit bij het programma van eisen. Binnen de huidige locaties van Liberein is afdeling de Kolibrie in Ariënsstaete het beste alternatief gebleken. Deze afdeling wordt in 2018 verbouwd en kan daarna ook plaats bieden voor de cliënten van Roombeek.

Verhuizing in 2018
Een verhuizing is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokkenen. Liberein heeft door diverse nieuwbouw en renovatieprojecten veel ervaring met het begeleiden en ontzorgen van ouderen en familieleden bij verhuizingen. De periode tot aan de verhuizing wordt er dan ook veelvuldig contact onderhouden met de cliënten en hun familieleden. “We zullen familieleden informeren over de voortgang en hen begeleiden bij de verhuizing. Liberein zal er alles aan doen om een nieuwe, fijne plek te realiseren zodat de liefdevolle zorg, ook op de Kolibrie kan worden voortgezet” aldus Elo Gramsbergen.

Terug naar overzicht

Deel dit item