Nieuwe woonplek voor mensen met dementie

23 aug 2018

Op woensdag 22 augustus opende de vernieuwde verpleegafdeling van Liberein haar deuren. In locatie Ariënsstaete aan de Lijsterstraat in Enschede is de afgelopen maanden hard gewerkt om een dementievriendelijke woonplek te creëren. Met kleinschalige afdelingen, een andere inrichting en de nieuwste technologieën wordt daar de liefdevolle zorg geboden die bewoners verdienen.

Bouwen voor liefdevolle zorg
Tot vorig jaar bestond de verpleegafdeling in locatie Ariënsstaete uit 19 appartementen met een grote hal die diende als huiskamer. De afgelopen maanden is de leefomgeving verbetert en verbouwt naar kleinschalig wonen. Er zijn 24 kamers verdeelt over drie afdelingen; de Bosuil, Spreeuw en Goudvink. Iedere afdeling heeft een eigen huiskamer en een eigen team van professionele en enthousiaste medewerkers die samen de zorg bieden aan cliënten. Extra bijzonder is dat het in deze locatie nu ook mogelijk is om als echtpaar samen te kunnen blijven wonen. Dankzij de nieuwe inrichting kunnen van twee 1-persoonsappartementen eenvoudig een twee-persoonsappartement gemaakt worden. Zo kan ook een echtpaar, waarvan beiden gaan dementeren, samen bij Liberein blijven wonen.

Inmiddels zijn een aantal appartementen beschikbaar gekomen. Wilt u meer informatie? Neem dan telefonisch contact op met onze cliëntadviseurs: 053-4826411

1Twente (voorheen TV Enschede) was dinsdag 21 augustus al aanwezig om een reportage te maken over de vernieuwde afdeling. Deze vindt u hier.

Terug naar overzicht

Deel dit item