Officiële afronding sloop H-vleugel bij locatie De Eschpoort

01 dec 2017

Afgelopen woensdag (29 november) heeft Murk Westerterp namens de Raad van Bestuur officieel het terrein van de gesloopte H-vleugel in gebruik genomen. In zijn speech blikte Murk terug op de afgelopen periode en sprak hij zijn dankbaarheid uit naar de betrokken bouwpartners.

Nadat het bouwteam in augustus 2016 is begonnen met het voorbereidende werk, werd in mei 2017 daadwerkelijk begonnen met het slopen van het gebouw zelf. “Persoonlijk vond ik dat zeer indrukwekkend. Zelf had ik nog het ouderwetse idee dat het werken met een ‘sloopkogel’ de beste optie was. Gebleken is echter dat het ontmantelen van een gebouw, zowel het gebouw zelf als de installaties etc. een vak apart is. De zorgvuldigheid waarmee dit is gedaan, heeft veel indruk gemaakt.” Aldus Murk Westerterp.

Nadat het slopen eind september was afgerond kon de opbouw beginnen. Het aanpalende gebouw is opgeknapt in de stijl van de rest van het gebouw en de plek van de voormalige H-vleugel is dusdanig opgeknapt dat er van het oude gebouw niets meer is terug te zien.

Om het terrein ‘aan te kleden’ hebben betrokken partijen een 10-tal bomen geschonken.

Na de speech ging men naar buiten en heeft Murk samen met een afvaardiging van de betrokken partijen de laatste boom ‘in de grond gezet’. De officiële ingebruikname was daarmee ‘beklonken’. Vervolgens werden de deuren van het gerenoveerde gebouw geopend en konden aanwezigen het uiteindelijke resultaat bekijken.

Er is de afgelopen maanden zichtbaar veel werk verzet en het uiteindelijke resultaat mag er zijn.

Wij zijn alle betrokkenen dankbaar voor het zorgvuldige werk dat zij hebben geleverd.

Terug naar overzicht

Deel dit item