Platform Welzijn van start

07 feb 2020

Afgelopen maandag (3 februari) waren bijna 300 bezoekers (medewerkers, vrijwilligers en familie van cliënten) aanwezig in het Wilminktheater voor het symposium van Platform Welzijn van Liberein: Maak het verschil voor onze bewoners met eten, drinken en bewegen.

Lisette Bossert, culinair coach, beet de spits af met een inspirerende presentatie over het inzetten van eten en drinken voor het welzijn van cliënten. Na vele eyeopeners over o.a. de kracht van geuren van lekker eten, was het de beurt aan Moniek Kleinsman, oud schaatser. Zij vertelde kort over het belang van bewegen voor het welzijn van de cliënten en hoe je hen door belevingsgerichte zorg kunt activeren.

Vervolgens klommen een aantal van onze collega’s op het podium om de bezoekers kennis te laten maken met het Platform Welzijn van Liberein. Ze vertelden over het belang van het platform en de doelen ervan. Na deze korte kennismaking werd het daadwerkelijke startsein voor het Platform Welzijn gegeven en werd de avond afgesloten met een borrel.

Het was een inspirerende avond waarop bezoekers met logische adviezen toch weer even de ogen werden geopend en men met bruikbare tips naar huis ging.

De organisatie van het symposium wordt dan ook bedankt voor een mooie en inspirerende avond!

Platform Welzijn van Liberein
Het Platform Welzijn van Liberein staat voor expertise en deskundigheidsbevordering en heeft als doel om de zorgteams te ondersteunen in het bieden van welzijn aan de cliënten. Dit doen zij door bijvoorbeeld centrale activiteiten zoals Burendag mogelijk te maken. Maar ook door medewerkers, vrijwilligers en familie van cliënten te inspireren en adviseren. Bijvoorbeeld door bijeenkomsten/symposia – zoals die van afgelopen maandag – te organiseren.

Terug naar overzicht

Deel dit item