Studenten doen spelletjes cadeau

17 nov 2017

Puzzels, een werpboom, spiraal biljart of toch een denkspel? Het wensenlijstje was lang en de keuze groot. Studenten van Studievereniging Academie Mens en Maatschappij (SAMM) maakten bewoners van Liberein blij met meer dan 20 spellen, waaronder; diverse puzzels, een originele bingo set, spiraal biljart, een spreekwoorden spel en een tafelvariant van jeus de boules.

Samenwerking voor eenzame ouderen
Jaarlijks zamelt SAMM geld in voor een goed doel. Dit jaar besloten de studenten een bijdrage te willen leveren tegen de vereenzaming van ouderen. Met een goede-doelen markt werd er in twee dagen tijd meer dan € 1.000,- opgehaald. Voorzitter Luuk Houwes van SAMM nam contact op met Liberein en samen is er gekeken naar hoe het bedrag het beste besteed kon worden. “Spellen zorgen ervoor dat de interactie verbetert. Een spel kan gespeeld worden door bewoners samen maar ook met familieleden, medewerkers of vrijwilligers. Door het spelen van een spelletje wordt vereenzaming tegengegaan” aldus Marco Poos, activiteitenbegeleider van Liberein.

Spelletjesochtend
Op vrijdag 17 november overhandigden twee studenten de spellen aan bewoners van locatie Bruggerbosch. De spellen werden direct uitgeprobeerd en er volgde een gezellige spelletjesochtend.

 

Terug naar overzicht

Deel dit item