Themabijeenkomst: Begrip voor dementie

15 mrt 2019

Dementie. Er wordt de laatste tijd steeds meer over gesproken en de cijfers liegen er ook niet om. Dementie ontwikkelt zich momenteel tot volksziekte nummer één, maar wat weten we er nou eigenlijk van? Wat doet dementie bijvoorbeeld met iemand? En wat voor invloed heeft dit op zijn/haar gedrag? Bij Liberein houden wij ons continu bezig met het opdoen van kennis over de ziekte om zo de liefdevolle zorg aan onze cliënt te blijven verbeteren. Door middel van themabijeenkomsten delen wij deze kennis echter ook graag met mantelzorgers en geïnteresseerden.

De volgende themabijeenkomst gaat over begrip voor dementie. Op donderdag 21 maart a.s. neemt Sander Eshuis, psycholoog bij Liberein, je mee in de wereld van dementie.

Steeds meer gemeenten zetten in op een dementievriendelijke samenleving, maar hiervoor is begrip nodig. Veel mensen hebben wel eens van de ziekte gehoord en kunnen vertellen dat het je vergeetachtig maakt, maar daar blijft het vaak ook bij. Dementie is echter zoveel meer dan vergeten. Dagelijkse handelingen zoals aankleden en tanden poetsen zijn niet meer vanzelfsprekend en ook het oriëntatie vermogen en tijdsbesef nemen af. Dit heeft veel invloed op het gedrag. Daarom is het van belang dat de ziekte wordt begrepen. Sander Eshuis gaat hier op 21 maart verder op in.

Iedereen is welkom om de themabijeenkomst te bezoeken. De bijeenkomst start om 19.00 uur en vindt plaats in Ontmoetingscentrum Glanerbrug van Liberein aan de Pater ten Winkelstraat 3 (locatie Ariënshuis) in Enschede. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Karin Koers, groepsbegeleider Ontmoetingscentrum Glanerbrug: 06-11491523

De Ontmoetingscentra van Liberein
De ontmoetingscentra in Enschede zijn er voor mensen met een lichte vorm van dementie en hun partners en mantelzorgers. In deze centra ontmoeten zij mensen die dezelfde klachten hebben. Ook mantelzorgers kunnen er terecht voor ondersteuning en advies. Elk ontmoetingscentrum biedt een eigen programma aan met activiteiten, waaronder ook themabijeenkomsten voor mantelzorgers en betrokkenen. Wil je meer informatie of eens een kijkje nemen? Klik hier voor het ontmoetingscentrum bij jou in de buurt en neem contact op met de groepsbegeleider.

Terug naar overzicht

Deel dit item