Themabijeenkomst zolang mogelijk thuis wonen met dementie

23 nov 2017

Op dinsdagavond 28 november organiseert het Ontmoetingscentrum Glanerbrug een themabijeenkomst over zolang mogelijk thuis wonen met dementie. Tamara v/d Griendt, ergotherapeut van Liberein, vertelt die avond o.a. wat een ergotherapeut voor iemand met dementie kan betekenen. Ook zal zij aangeven welke mogelijkheden er zijn op het gebied van hulpmiddelen en domotica waardoor iemand met dementie langer thuis kan blijven wonen.

Langer thuis dankzij ergotherapie
Bij dementie denkt men gauw aan vergeetachtigheid en verwarring. Maar ook het uitvoeren van dagelijkse ‘simpele’ handelingen als bijvoorbeeld het gebruik van de afstandsbediening, de telefoon, het koken op gas, het horen van de deurbel etc. worden steeds lastiger. Dit zijn zaken die er voor kunnen zorgen dat thuis wonen steeds moeilijker wordt. De veiligheid kan in het geding raken waardoor mensen eerder naar een verpleeghuis zullen verhuizen. Door middel van ergotherapie kan deze stap soms worden uitgesteld. Wat doet een ergotherapeut dan precies? Dat en meer vertelt Tamara v/d Griendt (ergotherapeut) op 28 november.

Het programma start om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Vanaf 19.15 uur staat er koffie/thee voor u klaar. De avond vindt plaats in ruimte ’t Schutter in locatie Ariënshuis van Liberein, Pater ten Winkelstraat 3 te Enschede. De toegang is gratis maar aanmelden is gewenst. U kunt zich opgeven bij Karin Koers, groepsbegeleider Ontmoetingscentrum Glanerbrug. Dit kan door een e-mail te sturen naar ocglanerbrug@liberein.nl of te bellen met 06 – 11491523

Buurtbewoners en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Terug naar overzicht

Deel dit item