Update rondom versoepelde maatregelen

16 dec 2020

Bezoekregeling

De eerder aangekondigde versoepelde bezoekregeling binnen Liberein rondom de feestdagen past nog steeds binnen de huidige lockdown maatregelen zoals die gisteren zijn afgekondigd door minister-president Rutte.

Deze versoepeling blijft dus ongewijzigd. Gedurende de 4 dagen rond kerst laten we het “2 vaste bezoekers per cliënt-beleid” tijdelijk los. Dat betekent dat iedere cliënt, mits de situatie het op dat moment op de betreffende locatie toelaat, op 24, 25, 26 en 27 december per dag 2 verschillende bezoekers mag ontvangen. In totaal zijn dus 8 verschillende bezoekers per cliënt welkom en dit is exclusief kinderen t/m 12 jaar.

Deze versoepelde bezoekregeling geldt ook voor 1, 2 en 3 januari (vrijdag t/m zondag).

Bezoek is hierbij uitsluitend mogelijk in de kamer of het appartement van de cliënt en in de algemene ruimten. Bezoek ontvangen in de huiskamers is niet toegestaan.

 

Buiten wandelen

Met ingang van dinsdag 15 december geldt buiten een maximum groepsgrootte van 2 personen. Dat betekent dat een wandeling buiten met een cliënt nog altijd mogelijk is, maar dan 1 op 1, dus 1 cliënt met 1 begeleider. Dit kan bijvoorbeeld een naaste, vrijwilliger of medewerker zijn. Ook hierbij is het uiteraard belangrijk om ook hier de 1,5 meter afstand te bewaren.

Ook in de rookruimtes buiten geldt een maximum van 2 personen tegelijk. Deze regel geldt voor zowel medewerkers als cliënten.

 

Restaurants

Restaurants worden met ingang van 16.12.2020 tot nader order – maar in ieder geval t/m 19 januari – gesloten voor zowel cliënten als bezoek. Het is dus helaas niet langer mogelijk het restaurant te bezoeken voor een kop koffie of voor de warme maaltijd. De maaltijden (inclusief het geplande kerstdiner) worden daarom vanaf morgen op de appartementen uitgeserveerd.

Voor 1e of 2e Kerstdag kan elke bewoner van een woon-zorgappartement 1 bezoeker uitnodigen om in het appartement samen de maaltijd te nuttigen. 2 bezoekers mee laten eten is helaas qua capaciteit niet mogelijk.

 

Behandelaren

De medisch behandelaren kunnen hun werkzaamheden blijven voortzetten conform de al geldende afspraken.

 

Dagbesteding

De dagbesteding en de Werkplaats blijven gewoon geopend.

 

Kapsalons en pedicures

Zowel de kapsalons als de pedicurepraktijken worden gesloten. Voor de pedicures geldt dat medisch noodzakelijke behandelingen wel doorgang kunnen vinden.

 

Winkels

De winkeltjes in de locaties blijven open. Het winkeltje op locatie De Eschpoort blijft ook toegankelijk voor de bewoners van Korteland.

 

Vervoer naar supermarkt

De busjes voor vervoer van cliënten van en naar de supermarkt blijven rijden. Buiten het busje geldt dan wel weer de maximum groepsgrootte van 2 personen.

 

Ophalen van verpleeghuiscliënten tijdens de feestdagen – dringend verzoek dit niet te doen

Gezien de ernst van de huidige situatie verzoeken wij naasten van verpleeghuiscliënten dringend onze cliënten niet op te halen voor een bezoek of een uitje tijdens de feestdagen. Hoewel wij de wens vanuit familie heel goed begrijpen, vragen wij dit toch expliciet, vooral gezien de extra gezondheidsrisico’s die dit met zich meebrengt voor onze toch al zo kwetsbare cliënten.

 

N.B. Bovenstaande algemene maatregelen (dus de maatregelen die niet specifiek betrekking hebben op de feestdagen) zijn in ieder geval t/m 19 januari 2021 van kracht. Wij volgen hierin het beleid van de landelijke overheid.

 

Terug naar overzicht

Deel dit item