Dagactiviteiten

Als u nog zelfstandig woont in een voor u vertrouwde omgeving, wilt u dit natuurlijk zo lang mogelijk blijven doen. Liberein heeft op verschillende locaties in Enschede en omgeving dagactiviteiten die ondersteuning, structuur, afleiding en een zinvol dagprogramma voor ouderen bieden. U bent van harte welkom!

Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de vraag en wensen van de deelnemers. Iedere locatie heeft een eigen aanbod op het gebied van ontspanning, sport, spel, creativiteit, muziek, uitstapjes en cultuur. Hiermee kunt u uw vaardigheden zolang mogelijk in stand houden en zo lang mogelijk thuis blijven wonen.

 

Zien eten, doet eten

Samen eten is een vast onderdeel van het dagprogramma. De deelnemers genieten tussen de middag van een (brood)maaltijd, waarbij gezelligheid natuurlijk belangrijk is. Door onder het eten bij te praten, fleuren de deelnemers op en gaan ze ook beter eten. ‘Zien eten, doet eten’.

Meerdere dagen per week kunt u terecht bij één van onze locaties: Ariënshuis Glanerbrug, Ariënsstaete, De Eschpoort en Villa Florapark.. Voor het deelnemen aan de dagactiviteiten heeft u een WMO-indicatie nodig. Wij informeren u graag over de verwijzing en vergoeding. Voor de openingstijden van de locatie bij u in de buurt, kunt u ons bellen op: 053 – 482 66 88.

 

Mensen met dementie

Onze ontmoetingscentra  zijn er voor mensen met een lichte vorm van dementie en hun partners en mantelzorgers. In deze centra ontmoet u mensen die dezelfde klachten hebben. Hierdoor vindt u informatie en steun. Ook kunt u terecht bij de dagbehandeling in onze locatie Bruggerbosch. Met een beetje ondersteuning, kunt u op een prettige en verantwoorde manier zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Ook heeft uw mantelzorger dan even tijd voor zichzelf. Zo kunt u het langer samen thuis volhouden.