a
Dagbesteding

Dagbesteding

Onze Dagbesteding.

In de maatschappij van vandaag moeten we als we ouder worden steeds langer thuis blijven wonen. Daarbij geldt: “Thuis als het kan. Zelf als het kan. En digitaal als het kan.” Om de zelfstandigheid van mensen te bevorderen en het daarmee mogelijk te maken dat u inderdaad zo lang mogelijk langer thuis kunt blijven wonen, bieden wij binnen Liberein verschillende vormen van dagbesteding aan.

Een zinvolle dag.

Het doel hiervan is 2-ledig: Enerzijds is het doel dat u als deelnemer zo lang mogelijk ‘maatschappelijk’ actief kan zijn. Anderzijds willen wij hiermee ook uw eventuele mantelzorger ontzorgen. Als deelnemer kunt u één of meerdere dagen per week terecht bij één van onze dagbestedingen. De dagbesteding is bedoeld om structuur te bieden en een zinvolle invulling van de dag te geven. 

Elke dagbesteding heeft een eigen programma met activiteiten. Het activiteitenaanbod wordt afgestemd op de vraag en wensen van de deelnemers. Iedere locatie heeft dus een eigen aanbod op het gebied van ontspanning, sport, spel, creativiteit, muziek, uitstapjes en cultuur. Denk hierbij aan activiteiten als samen koken, een spelletje doen, creatief aan de slag of gezellig samen erop uit. Samen eten is een vast onderdeel van het dagprogramma. 

Tussen de middag kunt u genieten van een (brood)maaltijd, waarbij gezelligheid natuurlijk belangrijk is.