a
Fysiotherapie

Fysiotherapie

Altijd in beweging.

Uzelf aan- en uitkleden of op de fiets een boodschap halen; voor de meeste mensen zijn dit dagelijkse handelingen die weinig moeite kosten. Totdat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten. Dan zijn de fysiotherapeuten van Liberein een uitkomst. Met oog voor het individu proberen zij u er weer bovenop te helpen, inzicht te geven in de oorzaak van de klacht én om te gaan met de beperking.

Fysio 1
Wat doet de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is deskundige op het gebied van houding en bewegen. Zij kunnen oudere mensen helpen wanneer de spierkracht afneemt en zaken als lopen, opstaan, staan, bukken, iets oppakken moeilijker worden. Daarnaast helpt fysiotherapie wanneer u angst heeft om te bewegen, bijvoorbeeld na een val.

Fysio 3
Hoe gaat de fysiotherapeut te werk? 

Tijdens de eerste afspraak zal een gesprek en onderzoek plaatsvinden om uw hulpvraag in kaart te brengen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen afgestemd op uw persoonlijke situatie. De therapie is gericht op het verminderen van uw klachten en/of op het behoud van uw lichamelijk functioneren.

Fysio 2
Naar de fysiotherapeut van Liberein? 

Zowel cliënten die zorg ontvangen, een woning huren bij Liberein als mensen uit de wijk kunnen bij ons terecht voor fysiotherapie. U kunt terecht bij de volgende locaties: Ariënsstaete, De Eschpoort, Klaaskateplein, Ariënshuis, en Bruggerbosch. Indien een behandeling aan huis noodzakelijk is kan dit ook.

Meer informatie.

In de meeste gevallen is fysiotherapie direct toegankelijk.. Dit betekent dat u geen verwijzing van de arts nodig heeft om een afspraak te maken. Informeer van te voren bij uw eigen ziektekostenverzekeraar, op welke vergoeding u recht heeft. In enkele gevallen is een verwijzing van uw huisarts of specialist noodzakelijk.

Bellen met onze planners

Voor vragen of het wijzigen/afzeggen van uw afspraak, kunt u contact opnemen met de planners, te bereiken via 053 – 482 64 44. De planners zijn iedere werkdag bereikbaar van 8.00 – 17.00 uur.