a
Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Het zit in gezien worden.

Lichamelijk of geestelijk achteruitgaan, niet alles zelf meer kunnen en daarom afhankelijk worden van hulp. En vervolgens opgenomen worden in een verpleeghuis. Naarmate we ouder worden kunnen er onverwachte uitdagingen op ons pad komen, die we liever hadden willen vermijden.

Ingrijpende gebeurtenis.

Voor zowel voor de persoon die het overkomt als ook voor zijn of haar naaste(n) is dit vaak heel ingrijpend. Het omgaan met verlies van gezondheid, de vertrouwde omgeving en soms zelfs van het ‘eigen ik’, kan erg moeilijk zijn. Plotseling wordt iemand afhankelijk en verandert de rol van de naaste in die van mantelzorger. Samenwonen is niet langer mogelijk en het doet wat met een mens om te zien hoe iemand achteruitgaat, zowel lichamelijk als geestelijk.

Verdriet, rouw, onmacht en overbelasting.

Thuis gaat het niet meer en is alles plotseling anders. Verwarrende emoties variërend van intens gemis tot opluchting en schuldgevoel. Verstand en gevoel staan daarbij vaak haaks op elkaar.

Bij Liberein begrijpen we dat dit een uitdagende periode is voor iedereen die hiermee te maken heeft. Daarom bieden we binnen Liberein de mogelijkheid om gebruik te maken van Maatschappelijk Werk. De maatschappelijk werkers zijn er
om u te ondersteunen in dit proces, door naar u te luisteren, overzicht te creëren en met u te praten. Zodat u zich gehoord, gezien en begrepen voelt.

Wilt u weten waarvoor u terecht kunt bij onze maatschappelijk werkers? Bekijk dan onze flyer.

Flyer maatschappelijk werk.