a
Diëtetiek

Diëtetiek

Het zit in
wat je eet.

Eten en drinken, we denken er amper bij na. Vaak gaat het om aangeleerde patronen, maar soms worden die patronen een probleem en is een dieet noodzakelijk. Bijvoorbeeld bij suikerziekte, een te hoog cholesterolgehalte of overgewicht. Of wanneer iemand geen trek heeft en ongewild afvalt. In al die gevallen kan uw diëtist adviseren en ondersteunen met een aangepast dieet. De diëtisten van Liberein kennen deze problematiek als geen ander en bieden voedingshulp voor alle leeftijdsgroepen. Dat doen we met respect voor het individu, zodat iedereen op zijn of haar manier kan werken aan optimaal welzijn.

Dietetiek afbeelding1
Voor wie is de diëtist?

De diëtist is er voor iedereen die behoefte heeft aan een voedings- en/of dieetadvies. Dat kan zijn als er sprake is van:

• ondergewicht, of ongewenst gewichtsverlies
• slechte eetlust
• kauw- en slikklachten
• diabetes
• ziekte van Parkinson
• COPD
• verhoogd cholesterolgehalte
• hoge bloeddruk
• osteoporose
• maag- en darmklachten
• eetproblemen
• overgewicht

Ook hebben de diëtisten van Liberein aandacht voor het aanleren van gezonde gewoonten. Denk daarbij aan een betere maaltijdbereiding of bijvoorbeeld het aanbrengen van variatie in uw maaltijden.

Dietetiek afbeelding2
Hoe werkt een diëtist?

Op basis van een uitgebreid consult bepaalt de diëtist uw situatie, uw aandoening(en) en uw wensen en mogelijkheden. Dit gebeurt aan de hand van uiteenlopende vragen over uw gezondheid, voedingsinname, gewichtsverloop en leefomstandigheden. Vervolgens krijgt u een advies op maat, zodat het dieet ook vol te houden is. Tijdens vervolgconsulten worden de resultaten besproken en eventuele knelpunten weggenomen door middel van praktische adviezen.

Dietetiek afbeelding4
Onze diëtisten staan voor u klaar.

Wilt u een afspraak maken met een diëtist van Liberein, dan heeft u in principe geen verwijzing van de arts nodig. Maar let op: sommige zorgverzekeringen vergoeden diëtetiek alleen met een verwijzing van de arts. Ook kan het zijn dat de diëtist informatie van uw arts nodig heeft met betrekking tot een mogelijk onderliggend ziektebeeld. Raadpleeg uw zorgverzekeraar of diëtetiek ook in uw aanvullende pakket zit voor extra uren diëtetiek bovenop de 3 uur uit basisverzekering. Wanneer u uw eigen risico nog niet verbruikt hebt kan het zijn dat u nog een eigen bijdrage moet betalen.

Bel het secretariaat

Voor vragen of het wijzigen/afzeggen van uw afspraak, kunt u contact opnemen met het secretariaat, te bereiken via 053 - 482 64 44. Het secretariaat is iedere werkdag bereikbaar van 8.00 - 17.00 uur.

Afspraak afzeggen.

Als een afspraak niet door kan gaan, dient u dit uiterlijk 24 uur van tevoren aan het secretariaat/de behandelaar door te geven. Een niet of te laat afgebelde afspraak wordt in rekening gebracht. Deze kosten zijn voor eigen rekening en bedragen € 25,- voor een behandeling in één van onze praktijklocaties en € 30,- voor een behandeling aan huis.

Bij ziekte of een calamiteit kan op de dag zelf ’s morgens tussen 8.00 - 9.00 uur gebeld worden. Deze afspraak wordt dan niet in rekening gebracht.

Verwijzing.

Bent u een huisarts of andere verwijzer en wilt u uw patiënt/cliënt doorverwijzen naar een van onze behandelaren? Wij geven de voorkeur aan verwijzing via ZorgDomein. Zo houden wij het voor alle betrokkenen eenvoudig en efficiënt.