a
Over ons

Over ons

Het zit in
Liberein.

Wij zijn Liberein. De ouderenzorgorganisatie waarbij je het niet alleen hoeft te doen. Maar ook de ouderenzorgorganisatie die uitgaat van je eigen kracht. Waarom wij geloven dat het in je zit? Dat vertellen we graag.

Ons verhaal.

Wij weten dat het in je zit. Om zelf keuzes te maken. Gewoon te proberen of juist van anderen te leren. Dat moment is nu. De zorg van morgen vraagt vandaag al om verandering. Innovatie. Eigen regie. Zelf als het kan en thuis als het kan. Door te kijken wát er nog kan.

Het zit in ons allemaal. In waar je woont. Waar je werkt. Wat je doet. Maar het zit vooral in jou. Wij zijn de ouderenzorg-organisatie waarbij je het niet alleen hoeft te doen. Als medewerker. Mantelzorger. Cliënt of vrijwilliger. We laten los, maar laten je nooit vallen. Zijn er voor je als je ons nodig hebt. Maar vertrouwen erop dat je het evengoed zelf kunt.

Ga jij uit van je eigen kracht? Dan moedigen we aan om juist datgene eruit te halen. Waar je ook staat. Waar je ook voor gaat. Wij geloven in jou. Maar geloof vooral in jezelf. Want weet: het zit in je.

Zorg sfeer 8
Zorg sfeer 7
Zorg sfeer 6
Zorg sfeer 5
Zorg sfeer 3
Zorg sfeer 2
Onze missie.

Of het nou gaat om intensieve, complexe of specialistische (verpleeghuis)zorg. Thuis of op onze verschillende locaties in Enschede en Glanerbrug. Als Liberein bieden we de ondersteuning die jij nodig hebt. Tegelijkertijd vertrouwen we erop dat je veel evengoed zelf kunt. We moedigen daarom altijd aan om het maximale eruit te halen. Waar je ook staat. En waar je ook voor gaat.

Onze meerjarenvisie.

De zorg van morgen vraagt vandaag al om verandering. Dat betekent dat we de komende jaren bewegen van ‘zorgen voor’ naar ‘zorgen dat’. We activeren en stimuleren onze cliënten om zo veel mogelijk zelf te doen. Lukt dat niet? Dan dragen we samen met familie, naasten, de gemeente en andere organisaties die verantwoordelijkheid. Degene voor wie we zorgen, staat ook dan centraal. Wat vindt hij of zij belangrijk? Wat zijn de behoeftes? Samen zorgen we voor een zinvolle dagbesteding, eigen regie, zelfredzaamheid en het belangrijkste: kwaliteit van het leven. We werken vanuit de visie van positieve gezondheid en wachten niet af, maar durven te ondernemen. Als organisatie zorgen we voor een fijn en gezond werkklimaat waar leren en ontwikkelen de norm is. Maar waar je vooral gewoon jezelf kunt zijn. Want die hebben we het liefst.

Ons logo.

Ons logo is gebaseerd op de nautilusschelp van een inktvis. Deze schelp groeit vanaf de geboorte met de inktvis mee en blijft zijn hele leven lang perfect passend… in welke fase de bewoner zich ook bevindt. Maar niet alleen past de vorm perfect bij elke levensfase. Ook is de schelp een heel functioneel huis. Het helpt de inktvis te blijven drijven én zichzelf goed te kunnen bewegen.

De vorm en de functie van de schelp staan symbool voor onze woonruimten en de zorgverlening. Wij groeien - net als de schelp - altijd mee. Of dat nu thuis is of op een van onze locaties. Wonen bij Liberein betekent een nieuw huis, maar ook een nieuw thuis. Met het gevoel van comfort en met betrokken medewerkers die je stimuleren. In jouw eigen kracht. Zodat jij eigen regie en zelfredzaamheid behoudt. Zodat jij gelukkig bent.